Texta, med hovesæde i Aarhus, har vækstet støt, siden bureauet blev stiftet i 2017. Og nu er bureauet nået til et punkt, hvor det vil udvide med endnu et kontor. 

Men hvor de fleste bureauer orienterer sig mod København eller andre af landet større byer, når der skal udvides, så går Texta den modsatte vej – for bureauet nye kontor åbner i Holstebro.

Og det er helt bevidst, fortæller bureauets partner og CEO, Nicolai Richardt Mortensen. 

”I stedet for at gå over og kæmpe mod alle de andre bureauer, der er i København, så ser jeg stort potentiale i at etablere sig et helt andet sted, hvor vi kan løfte og styrke os sammen med de virksomheder, der ligger her.” 

Lige så gode forretningsmuligheder

Nicolai Richardt Mortensen er klar over, at Texta, med etableringen hundredevis af kilometer fra København, svømmer mod strømmen. 

”Tendensen er jo klart, at der i forhold til bureauer, der udvider, er envejstrafik over Storebælt. Og at de store virksomheder søger mod København og Aarhus, når de skal vælge bureau. Men vi tænker, at der er lige så gode forretningsmuligheder ved et lokalt forankret bureau i Holstebro,” siger han og tilføjer:

”Det har ærligt talt altid undret mig lidt, at landskabet i det vestjyske er så tyndt befolket af bureauer, for mængden af gode, stabile virksomheder med de rette værdier er stor.”

Men hvorfor lige præcis Holstebro? 

”Helt geografisk ligger Holstebro rigtig godt placeret i forhold til byer som Ringkøbing, Thisted og Skive. Og så er Holstebro en by, hvor vi ser, at erhvervslivet bevæger sig i den rigtige retning – her er gang i mange spændende kulturelle og erhvervsmæssige ting.” 

På trods af at Texta bevæger sig mod strømmen, er det dog ikke sådan, at de bliver det eneste bureau på de vestjyske kanter. Men bureauet har sin egen niche, fortæller Nicolai Richardt Mortensen.

”Der er jo allerede andre bureauer i området som Kong Gulerod , CO3 og Superego, der arbejder med marketing. Men der er få virksomheder, der som os sætter sig på inbound marketing og content – og derfor ser vi et stort potentiale.” 

Hvad er effekten af at åbne i Holstebro kontra at åbne noget i København? 

”Jeg tror, at effekten er den, at man et eller andet sted kan mærke nærheden af området og arbejder meget mere med lokalt forankrede samarbejdspartnere. Ikke kun i forhold til marketing, men også andre dele af virksomhedsdriften. Og fordi man er fysisk tættere på, så får man nok øjnene op for mange virksomheder og deres kvaliteter, som som man ellers ville overse.”

Vestjyske værdier

Texta satser på, at de vil kunne vinde over konkurrenter fra København ved især at have fokus på nære og tætte relationer i samarbejdet med kunder.

 “Vi går ind for ærlighed, hårdt arbejde og ikke mindst tætte relationer med medarbejdere såvel som kunder,” lyder det i en opfølgende mail til Markedsføring fra Nicolai Richardt Mortensen.

Men der er næppe nogle bureauer i København, der ikke vil sige, at det ikke er også er nogle værdier, de har. Kan bureauerne i København have de samme værdier som jer? 

”Jo, helt sikkert,” siger Nicolai Richardt Mortensen og tilføjer, at Texta ikke vil have fokus på at vinde sine kunder igennem lange og dyre pitchprocesser.

”Vi tror lidt mere på, at hvis relationen er der, og hvis tilliden til os er der, så kan vi skabe lige så gode resultater på baggrund af en anden tilgang til markedet og til salg.”

Men er det ikke lidt ’noller’, at skulle arbejde for lokale virksomheder fremfor verdenskendte brands? 

”Og jo, det er da spændende at arbejde for de helt store berømte brands, men der findes mange virksomheder i det midt- og vestjyske område, som i den almene befolkning måske ikke er så kendte, der er lige så hæderkronede og dygtige indenfor deres område. Og jeg synes faktisk ikke, det er mindre spændende at arbejde for lokale virksomheder, der har en lang historik og som er vellidt blandt sine kunde. De er ikke helt så sexede for de fede, kreative bureauer, men så er det vores opgave at gøre dem sexede.” 

Nicolai Richardt Mortensen ved ikke, om andre bureauer vil følge Texta og etablere sig alternative steder: men han håber det.

”Befolkningstilvæksten siger jo noget andet, og i og med at uddannelser også er centreret omkring de store byer, så kan jeg godt have min tvivl. Men jeg ville da bifalde det og synes, at det var fantastisk. Det skærper jo bare lysten til at præstere bedre, hvis der kom lidt mere konkurrence udenfor storbyen.”