”De næste 14 dage slukker jeg devices, hvis jeg er længere tid væk fra dem end to timer.”

”Jeg skifter vaskemiddel ud med sæbebær (og skyllemiddel smides helt væk).”  

”Jeg reparerer en ting, der er gået i stykker.” 

Ovenstående er tre af de i alt tyve opgaver, der er i Dentsu Danmarks nye bæredygtighedsbingo, som en grøn arbejdsgruppe i bureauet har udviklet. 

Initiativet skal, ifølge Ulrik Petersen, der er CEO i Dentsu Danmark, få virksomhedens medarbejdere til at bidrage til den grønne omstilling. Og han appellerer i en post på LinkedIn for, at andre virksomheder følger trop.

Markedsføring har talt med Ulrik Petersen for at høre mere om initiativet. 

Hvorfor har I lavet et bæredygtighedsbingo?

”Igennem de seneste år har vi konkretiseret vores overordnede bæredygtighedstrategi fordelt på tre hovedområder. Det første er at hjælpe vores kunder, virksomhederne, med at implementere bæredygtige tiltag, som også kan påvirke forbrugerne til at leve mere bæredygtigt. Det andet er, at vi selv som virksomhed gør noget internt for selv at have orden i penalhuset. Og så er tredje og sidste del, at vi vil hjælpe vores medarbejdere til at leve mere bæredygtigt, når de ikke er på arbejdspladsen,” siger Ulrik Petersen.

Et udsnit af Dentu Danmarks bæredygtighedsbingo. Hele spille pladen kan hentes på bureauets hjemmeside. Foto: Emil Nørlund / Markedsføring

Hvordan fungerer jeres bæredygtighedsbingo i praksis?

Dynamikken er lidt ligesom, når man spiller bingo med tal og sidder og holder øje med hinandens plader. Det samme sker her. “Okay, du løste den opgave med at lave tre nye vegetarretter. Hvad har du lavet? Så det giver fællesskab, og samtidig er der et konkurrence-element i det, som giver ekstra motivation deltagerne imellem.” 

Hvordan vil I tjekke, at jeres medarbejdere rent faktisk gør det de siger – og ikke bare stikker jer … en plade? 

“Den her bingo er tillidsbaseret, så man sætter selvfølgelig kun et kryds, hvis man vitterlig har løst den givne opgave.”

Priserne på el og varme er som bekendt steget markant. Er det her initiativ ekstra smart, fordi I som virksomhed selv kan spare på varme- og elregningen, hvis medarbejderne agerer mere bæredygtigt? 

“Vi kan spare noget på det, men primært er det for at gøre noget godt for miljøet og huske os selv på, at hvis vi laver en lille ændring i vores små vaner, kan det faktisk gøre en stor forskel. Det er ikke en besparelsesopgave for Dentsu, for de fleste af de her opgaver skal løses i hjemmet. Men det er klart, at vi ligesom mange andre virksomheder har set en stigende elregning. Vores er steget omkring 155 procent i august måned. Men forbruget på arbejdspladsen forsøger vi at holde nede ved hjælp af andre tiltag.”

Hvad er det for tiltag? 

“Vi har blandt andet sat nogle små klistermærker, der skal nudge folk til at huske at slukke lys og computere – og undgå at ting står på standby og bruge elevatoren mindre. Derudover puljer vi vores køleskabe og alt mulig andet.”

En af opgaverne i jeres bingo går på, at man skal rydde op i sin inbox. Hvad har det med bæredygtighed og grøn omstilling at gøre at gøre? 

“Alt du har på din computer bliver jo lagret på et servercenter. Og jo mindre du skal have lagret, jo mindre strøm bruges der. Så hvis du sørger for at få ryddet op på dine drev eller i din inbox, så bruger du mindre lagerplads og elektricitet. Så derfor giver det en klar reduktion i CO2 udledning, hvis du ikke lagrer så meget data, som du plejer.”

" Det starter med os – hvis vi vil gøre en forskel for kunderne.
Ulrik Petersen, CEO, Dentsu Danmark

Men hvorfor overhovedet blande sig i hvad medarbejderne gør derhjemme. Hvorfor ikke kun fokusere på det der sker in-house? 

“Hvis vi som borgere i verden skal leve op til Paris-aftalens mål og ambitioner, så skal to tredjedele af den reduktion af CO2, som det kræver, komme fra den ændring, som vi selv laver som borgere og forbrugere.” siger Ulrik Petersen og tilføjer:  

”Derfor kan det ikke nytte noget, at vi kun ændrer ting på vores arbejdsplads. Vi er nødt til at ændre ting i forhold til den måde, vi forbruger og lever på i privaten. Vi hjælper vores kunder med grønne løsninger, og derfor bliver vi også nødt til selv at tage et ansvar. Det starter med os, hvis vi vil gøre en forskel for kunderne.”

Kommer man så til at kunne få ‘dummebøder’ eller kan der vanke en fyringsseddel, hvis man ikke formår at gøre en forskel og ikke får et eneste kryds på sin bingoplade? 

“Ligesom man ikke bliver straffet eller fyret, hvis man ikke får fyldt nogen af sine numre ud til et bingo til en julefrokost, så gør man det selvfølgelig heller ikke her.” 

Nu har bæredygtighedbingoet kørt hos jer i et stykke tid. Kan du mærke nogen forskel

”Jeg oplever, at medarbejderne får noget andet at tale om – nogle andre emner – de har nogle andre snakke. Og lige pludselig kan man være med til at inspirere hinanden inden for nye områder, og det kan måske hjælpe folk med at lære hinanden lidt bedre at kende. Men man skal nu også bare tage det for, hvad det er. Et sjovt og godt tiltag, som også gør noget godt for miljøet.”

De medarbejdere hos Dentsu Danmark der først får bingo vinder en middag på en bæredygtig restaurant eller bæredygtigt sengetøj.