Det er kun i ganske få tilfælde, at forbrugerne gider se reklamefilm, lyder det ifølge det britiske medie Marketingweek fra Fernando Machado, der er Burger Kings globale CMO.

– Virkeligheden er – og jeg er ked af at måtte fortælle jer det – at ingen gider se jeres reklamer længere, medmindre det er Super Bowl eller jul. Folk sidder ikke spændt i sofaen og venter på din næste TV-kampagne, lød ordene fra Fernando Machado, da han talte til en forsamling af branchefolk ved IPA’s EFF Week-konference 13. oktober.

I stedet handler det i dag om at fange forbrugernes opmærksomhed ved ”at udløse følelsesmæssige reaktioner”.

– Hvis du skal skære gennem al rodet og ikke råder over vanvittigt store budgetter, som de fleste marketers jo ikke gør, så skal du lave ting, der er modige, på kanten og rammer en nerve, sagde Burger Kings globale CMO ifølge Marketingweek.

Alle brands skal være modige

Det er netop Burger Kings særkende at skrue den slags kampagner sammen, og det går ofte ud over storebror på burgerkæde-fronten, McDonald’s.

Et eksempel fra 2019, der vakte opsigt over hele verden, var burgerkædens ”Moldy Whopper”-kampagne, hvor forbrugerne fortælles, at Burger King dropper kunstige tilsætningsstoffer på kædens restauranter. Det sker ved at vise fotos af mugne Whoppere og en time lapse-film, der viste mugningsprocessen.

Alt sammen affødt af historier i medierne om burgere fra McDonald’s, ”der aldrig mugner”.

Fernando Machado mener ikke, at den slags modige kampagner kun er nødvendige for bestemte brands, såsom Burger King, men en nødvendighed for alle, da det er den eneste måde at anvende kreativitet i dag til at få den opmærksomhed, alle brands har brug for.

– Du bliver nødt til at skubbe grænserne for kreativitet for at blive set, og hvis det ikke sker, så er det hele bare teori, fordi det ingen rolle spiller, sagde han ifølge Marketingweek.

Træd ud af din komfortzone

For at komme i mål med kampagner, der virkelig batter og ikke bare ender som kaloriefattige marketingstunts, skal de kobles til et brands forretningsstrategi, og alle i organisationen skal have en fælles forståelse for, ”hvad brandet står for, og hvad der er brandets personlighed”, mener Fernando Machado.

Det kalder han første skridt, mens andet skridt er at turde træde ud af sin komfortzone og være modige, så alle klart kan besvare spørgsmålet: Hvad er det, vi prøver på at opnå, og hvad skal vi gøre for at få succes med det?

Marketers bør begynde i det små og justere ind efter målene undervejs, og så vil de ”pludselig komme ind i en rytme, og pludselig vil din organisation blive mere trygge ved at være utrygge”, lød rådet fra Fernando Machado ifølge Marketingweek.