Når danskerne samles og hepper på herrelandsholdet til dette års VM-slutrunde i fodbold, bliver det til tonerne af fansenes egen fodboldsang. 

Carlsberg og DBU inviterer nemlig danskerne være med til at bestemme, hvad sangen skal handle om, og hvordan den skal lyde.

Det oplyser bryggeriet i en pressemeddelelse. 

Initiativet ruller i den kommende tid med annoncer i flere medier, og samtidig lancerer Carlsberg og DBU i dag, fredag den 10. juni, en ny hjemmeside, hvor man kan give input til, hvad sangen skal handle om. 

”Vi så sidste sommer, hvordan store landskampsoplevelser kan være med til at samle folk som sjældent set før. Derfor er de danske fans også de helt rigtige til opgaven om at bidrage til sangen til Herrelandsholdet,” siger Martin Ramtung, der er fankoordinator i DBU, i meddelelsen.

Annonce fra Carlsbergs og DBU's nye kampagne. Foto: PR

Kendte kunstnere er med

Til den ærefulde opgave får danskerne hjælp af en gruppe kunstnere, der kommer til at samle danskernes input i en ”slagkraftig slagsang, der samler danskerne om Herrelandsholdet”. 

Det drejer sig om Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og Jarl-Friis Mikkelsen, der fører pennen. 

Sidstnævnte var med til at skrive Re-Sepp-Ten tilbage i 1986 og går ifølge meddelelsen ”med stor ydmyghed og glæde til værks”. 

”På samme måde som nu skrev vi den med input fra danskerne. Det var jo før internettet, så hele Danmark sendte breve ind. Jeg glæder mig meget til at tage imod folkets tanker og ord og mærke følelserne til vores allesammens landshold,” siger Jarl Friis-Mikkelsen.

“Uden fans er der ikke meget fest i fodbold

Carlsberg har sponsoreret Herrelandsholdet siden 1978, men det er første gang, bryggeriet er med til at lave sangen – og det glæder man sig til. 

”Som stolt sponsor og fan glæder vi os til at skabe et endnu større engagement og samle danskerne med den nye sang, der skal gøre fanoplevelsen endnu bedre. For uden fans er der ikke meget fest i fodbold – det er dem, der skaber stemningen” siger Christina Aniko Földes, senior brand manager hos Carlsberg. 

Udover den nye hjemmeside vil der hen over de næste uger være reklame og annoncering i en række danske medier, hvor landstræner Kasper Hjulmand og andre danskere fortæller, hvad de forbinder Herrelandsholdet med og synes, at sangen skal handle om.

Besøg den nye hjemmeside her – og se kampagnefilmen herunder.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger