Center for Cybersikkerhed siger til Markedsføring, at styrelsen ikke nødvendigvis anbefaler virksomheder at slette TikTok, men at virksomheder skal foretage en risikovurdering af TikTok.

“For alle andre (end statslige myndigheder, red.), som for eksempel har et arbejdsrelateret behov, anbefaler CFCS (Center for Cybersikkerhed, red.), at man foretager en vurdering af risikoen i forhold til apps, man installerer på sin telefon. En risikovurdering kan bl.a. omfatte, om telefonen, hvor man installerer app’en, også bliver brugt i sammenhænge, hvor man håndterer sensitiv information, eller hvor man generelt ønsker et højt sikkerhedsniveau,” skriver Center for Cybersikkerhed i et mailsvar til mediet Markedsføring.

Svaret kommer i kølvandet på en uge, hvor den kinesisk-ejede app har været i offentlighedens søgelys. Blandt andet har flere Folketings politikere slettet app’en på deres arbejdstelefon efter anbefaling fra netop Center for Cybersikkerhed, der forholdt sig til en potentiel spionagetrussel.

Elektronik- og hvidevarekæden Power nåede også at indstille brugen af TikTok i 24 timer, men røg hurtigt på efter at have rådført sig med eksperter.

Samtidig kunne mediet Markedsføring beskrive, hvordan hverken SoMe-bureauer eller annoncører ville ændre på deres arbejde med platformen. Blandt andet fortæller Matas og Astralis, at de holder fast i TikTok til marketing.