Johan Östlund, adm. direktør for det svenske reklamebureau Åkestam Holst, er blevet afskediget, efter det er kommet frem, at han er blevet tiltalt for at have købt seksuelle ydelser ved flere lejligheder. Han nægter sig skyldig. Det skriver det svenske branchemedie Resumé.

At købe sig til sex er ulovligt ifølge svensk lovgivning.

Johan Östlund har været adm. direktør for bureauet de sidste to år. Ifølge Resumé har anklageren både vidneudsagn og swish-indbetalinger til en massageklinik, der skulle bevise, at han har købt seksuelle ydelser.

Resumé har været i kontakt med Johan Östlund, der gennem sin advokat meddeler, at han nægter sig skyldig i at have begået noget kriminelt.

”Jeg beklager dybt, at det bureau, jeg har haft det privilegium at repræsentere, overhovedet skal figurere i disse sammenhænge på grund af mine private forhold. Anklageskriftet blev rejst mod mig som privatperson – og ikke som adm. direktør i Åkestam Holst. Bureauet fortjener kun det bedste, og det samme gør partneren Talita i deres meget vigtige arbejde. Når det kommer til retssagen, benægter jeg kriminalitet og beder kun om tid til mig selv og mine kære. Ellers har jeg ingen kommentarer til denne private og personlige sag,” lyder det i en skriftlig kommentar fra Johan Östlund.

Resumé har stillet det opfølgende spørgsmål “Hvis du benægter en forbrydelse, hvorfor forlader du så Åkestam Holst?”

Det har Johan Östlund valgt ikke at svare på.

Chef: Uforeneligt med NoA

Jonathan Pettersson, der er adm. direktør for bureaugruppen NoA i Sverige, som Åkestam Holst hører under, har sendt en skriftlig kommentar om sagen til Resumé.

”Johan informerede os om anklagen i mandags og blev dagen efter afskediget fra sin ansættelse som adm. direktør i Åkestam Holst. For selvom anklagen er knyttet til Johan som privatperson, er sammenhængen ikke forenelig med os som virksomhed og vores værdier,” skriver han til Resumé.

Jenny Kaiser, der har været i Åkestam Holst og NoA siden 2017, er tiltrådt som konstitueret CEO.

Som adm. direktør i Åkestam Holst har Johan Östlund været kundeansvarlig for organisationen Talita i forbindelse med kampagnen ”Julia i 6B er en luder”. Organisationen arbejder for at forebygge prostitution og tilbyder hjælp til kvinder, der udnyttes i sexhandel.

Markedsføring forsøger at få en opfølgende kommentar til sagen fra ledelsen i NoA.