Det har været et helt særligt år for senior art director Christine M. Smith, der nu skifter fra Virtue til bureauet Butter.

Til Cannes Lions, hvor hun lavede et ’body positivity’-stunt på scenen, gjorde hun sammen med Virtue-holdet rent bord og vandt 10 priser – og nu kan hun i tilgift også snart kalde sig kreativ direktør.

Den 1. januar 2023 starter hun i den rolle på bureauet Butter, der har til huse på Østerbro i København, og blandt andet har Politiken på kundelisten.

Mediet Markedsføring talte tidligere i år med Christine M. Smith, der blandt andet fortalte, at hun efter de mange priser i Cannes for casen ‘Backup Ukraine’, der også vandt Grand Prix, blev tilbudt stillinger som kreativ direktør på bureauer i hele verden, men valgte at forblive hos Virtue. 

Hvad var det der gjorde, at du ikke kunne sige nej til Butters tilbud? 

”En ting, der tiltrækker mig utrolig meget ved Butter, er, at det er et kultur-bureau, der består af mange unge mennesker, der har mange spændende ting kørende ved siden af at arbejde med reklame. De er alle sammen forankret i kultur og har en interesse indenfor kultur, som gør, at de har en hel masse forskellige synspunkter og indgangsvinkler,” siger Christine M. Smith og tilføjer:

”Og det bliver man både nødt til at kunne for at kunne følge med tiden hele tiden, men også for at kunne lave nogle spændende ting, som ikke ligner alt det andet, man har set før.”

Om Christine M. Smith

30 år gammel. Blandt andet uddannet på School of Communications Arts 2.0 i London, hvor hun også har arbejdet for Havas og We Are Amplify.

Udnævnt til verdens femte bedste art director af Cannes Lions sammen med Henrik Grubak Nielsen.

Det gav genlyd i marketingverdenen, da hun, iført i en gennemsigtig top, tog imod den gyldne statuette på scenen og spraymalede halvdelen blå som støtte til Ukraine.

I sin fritid skaber hun digitalt tøj og væver vægtæpper for sit eget brand, Loco Space.

Glæder sig til at være fysisk på kontoret

Hos Virtue arbejder bureauet meget online med hele verden, og de ansatte sad sjældent sammen, fortæller Christine M. Smith, og det at have et fysisk kreativt team omkring sig, er også noget, der tiltrækker hende ved den nye rolle.

Hvordan har du det med nu at skulle fylde skoene ud som kreativ direktør? 

”Det er jo et stort ansvar at tage på sig, men på den anden side så føler jeg mig klar til det. Jeg har arbejdet med mange kreative under mig, og jeg fungerer som mentor for unge kreative på forskellige skoler og har også undervist. Så jeg føler mig ret klar til det, og jeg tror ikke, der kommer til at være vildt meget forskel på min kommende rolle, og måden jeg arbejder på nu.”

Hvad er din vision for den kreative retning, som Butter skal i? 

”Jeg kunne godt tænke mig at være med til at skabe et sted, hvor kultur, innovation og brands mødes. Et sted, hvor der også kan komme nye upcoming talenter fra undergrundskulturen i spil i spændende partnerskaber,” siger Christine M. Smith, der er hentet ind for at understøtte, at bureauet drives i den retning, det allerede er på.

”Og så vil jeg vil gerne være med til at sørge for, at vi fortsat kan tiltrække unge talenter med forskellige baggrunde, for jeg vil gerne gå forrest i kampen om, at man ikke nødvendigvis skal have en uddannelse fra KK (Kreativ Kommunikation på DMJX, red.) for at komme igennem i branchen. Alle skal have mulighed for, at have noget at skulle have sagt,” tilføjer hun.  

Er det ikke meget lig med klassisk Vice/Virtue-tilgang?

”Jo, det kan man godt sige, og jeg har jo lært en hel masse derfra. Man kan bestemt drage paralleller, men jeg tror at alle kreative, der har været et sted, tager noget med videre derfra. Og jeg ser en mulighed for at skabe noget, der ser lidt yngre, anderledes og er mere kulturelt relevant her på det danske marked.”

Ked af at sige farvel til de tætte kolleger

I Virtue-regi har der været nogle vilde stjerne-stunder her i 2022, og du har været der i en del år. Bliver det svært at sige farvel til Virtue-holdet? 

”Ja, helt klart. Morten (Grubak, red.) og Tao (Legene Thomsen, red.) er jo mine ’bro’s’, og vi hænger ud enormt meget både virtuelt og fysisk. Det er to mennesker, der betyder meget for mig, og som har lært mig rigtig mange ting. Så jeg er sådan lidt ”shit, skal jeg nu klare mig selv”. Men på den anden side har de også været med til at give mig den selvtillid, så jeg føler, at jeg er klar til at tage det skridt – og de støtter enormt meget op om det, og det er jeg super glad for,” siger Christine M. Smith.

Hvad glæder du dig mest til i din nye rolle?

”Det ene bliver at komme ind og sidde fysisk på et bureau med et spændende ungt team, hvor folk har forskellige indgangsvinkler og tilgange til et brief. Og så glæder jeg mig til at følge op på al snakken og udkomme med en masse fede projekter. Og arbejde med danske kunder, for det har jeg jo ikke gjort i mange år.” 

Hos Butter er adm. direktør Anne Sophie Lange begejstret over ansættelsen af Christine M. Smith, der bliver en del af en 100 procent kvindelig ledelse på bureauet.

“Christine er fuldstændig spot on til Butter, og i den fremtid vi kigger ind i, kan vi bide skeer med de helt store. Ikke blot kommer hun med en international baggrund og rødder i kulturen, et utal af awards og kreativ anerkendelse, hun er også mentor for andre unge kreative og en mega sej foregangskvinde i en mandsdomineret industri,” lyder det fra Anne Sophie Lange i en pressemeddelelse. 

Med tilgangen af Christine M. Smith har Butter nu 12 ansatte.