Den franske bilproducent Citroën beklager reklame, efter brugere på sociale medier har anklaget den for at normalisere overgreb på kvinder 

Reklamefilmen er udkommet i Egypten og promoverer Citroëns model C4, der har en særlig fotofunktion i bakspejlet, skriver BBC

I filmen bruger popstjernen Amr Diab bilens indbyggede kamera til at tage et billede af en forbipasserende kvinde uden hendes samtykke. Efterfølgende kører de sammen i bilen.  

Kort efter reklamefilmen blev bragt, tweetede den amerikansk-egyptiske journalist Reem Abdellatif, at reklamen var ’ubehagelig’ og potentielt kunne være med til at normalisere overgreb mod kvinder.  

”Hvem forestillede sig dog, at det var en god idé at lave en reklame, der tilskynder til sexchikane i et land, hvor 98 procent af kvinder melder om at have oplevet overgreb,” skrev hun på Twitter.  

Bilfirmaet reagerede prompte ved at beklage filmen og trak den tilbage med følgende udtalelse. 

”Citroën bekymrer sig om alle fællesskaber i de lande, hvor vi arbejder, og vi tolererer ingen former for chikane. Vi beklager dybt, og vi forstår de negative tolkninger af filmen. Sammen med vores samarbejdspartner har vi derfor besluttet at trække reklamen tilbage fra alle Citroëns kanaler, og vi undskylder til alle, der har følt sig krænket af filmen.”