Efter otte måneders corona-pause åbnede Coca-Cola igen for marketing-aktiviteterne i efteråret. Og netop nu ruller en ny kampagne ud over stepperne.

Titlen er ”Open To Better”, og aktiviteten folder sig primært ud på læskedrikgigantens dåser og flasker, der udkommer med en slags nytårsforsæt.

I dette tilfælde udformet som ”corona-fortsæt”.

Hertil kommer masser af influencer-aktivitet på sociale medier og endda en coach, der tilbyder hjælp til at få sat ord og billeder på drømme og mål. 

Kampagne og eksekvering bygger på en YouGov-undersøgelse, hvor 54 procent af danskerne svarer, at coronakrisen har fået dem til at revidere deres liv. Og prioritere, hvad de ønsker at bruge deres tid på.

– Det er faktisk første gang nogensinde, at vi har sat danskernes egne udsagn på vores flasker og dåser, siger Philip Wedgwood, Senior Brand Manager Core Sparkling, Coca-Cola Danmark.

Dåser og flasker er effektiv platform

Første gang er det derimod ikke, at Coca-Cola piller ved sine forpakninger og lader dem være ”samtale-startere”.

I efteråret var det en serie af Premier League-dåser i klub-farver, der kunne findes på hylderne.

Men den mest populære kampagne var nok navne-kampagnen, ”Share a Coke”.

Den ramte for første gang Danmark i sommeren 2013, hvor der nærmest gik sport i at finde en dåse eller flaske med ens eget eller vennernes navn på. 

Siden fulgte man op med dåser og flasker med andre ”navne”, som Mor, Far, Min Bedste Ven, og meget andet, og det virkede:

Salget af halvliters-flasker steg med over seks procent i perioden juni-august 2013 i forhold til samme periode året før.

Aktiviteten kørte i over 30 lande. Og den blev af Coca-Colas daværende globale CMO, Jonathan Mildenhall, kaldt ”formentlig den mest succesfulde kampagne, vi har kørt i flere årtier, hvis man ser på kommerciel effekt af fremragende kreativitet.”

Danser og psykolog giver råd

Med den nye kampagne bærer dåser og flasker ikke navne, men ”corona-forsæt”, som man har fundet frem til ved hjælp af bl.a. YouGovs måling.

”Mine venner skal fylde mere i mit liv”, ”Jeg vil leve mere i nu’et”, ”Jeg vil huske at nyde naturen” – og mange andre udsagn vil kunne findes på emballagerne.

Kampagnen kører desuden på de sociale medier via hele 45 kendte danskere og influencere.

Danskernes fem største corona-forsæt. Foto: PR.

Blandt dem finder man danseren Claudia Rex, Jon Edlund fra Den Store Bagedyst og instagrammer Melissa Bentsen. Hver især deler de deres erfaringer fra 2020 – og opfordrer deres følgere til at dele egne historier under hashtagget #Open.

Dertil kommer et inspirations-site, hvor man kan finde gode råd – bl.a. fra Master i Positiv Psykologi og coach Katrine Sejersen-Permin, der mener, det er vigtigt at få sat ord og billeder på sine drømme og mål.

Positive budskaber

Philip Wedgwood fortæller, at Coca-Cola under hele corona-pandemien har forsøgt at hjælpe til, hvor man kunne:

–  I Danmark donerede vi et større beløb til de hjemløse, ligesom vi leverede produkter til en lang række organisationer og til sundhedssektoren, siger han og tilføjer, at den nye kampagne passer ind i disse aktiviteter:

– Med den nye kampagne håber vi på at sætte fokus på det positive, der trods alt er kommet ud af, at vi har måtte ændre vores liv. Og vi håber selvfølgelig, at folk vil være med til at sprede de positive budskaber, når de køber vores produkter.

Og de forskellige udsagn på dåser og flasker er ægte nok, forklarer han:

– Vi har fundet 12 udsagn gennem YouGov-undersøgelsen, som er foretaget i Danmark. Yderligere 12 udsagn kommer fra en kulturanalyse fra vores vesteuropæiske forretningsenhed. Og så har vi en enkelt version, hvor man selv kan skrive, hvad man ønsker, og give det til en, man holder af.

”Det vi har lært”

Hvilke overvejelser har I gjort jer om det at bruge corona til at sprede positive budskaber? Nogle kunne jo føle sig krænket?

– Vi håber bestemt ikke, at nogen bliver krænket over kampagnen. Vi går ikke ud og italesætter det svære, men dét vi har lært af coronakrisen, siger Philip Wedgwood.

Han tilføjer, at det handler om at ”holde af de ting, som man tidligere bare har taget for givet”:

" Vi går ikke ud og italesætter det svære, men dét vi har lært af coronakrisen.
Philip Wedgwood, Senior Brand Manager Core Sparkling, Coca-Cola Danmark

– At gå ud med venner, at besøge familien, at tage på arbejde og være sammen med sine kolleger. Ting, som i en periode er taget fra os, siger han og tilføjer:

– Det værdsætter vi i dag på en helt anden måde. Og det har jo fået en hel anden betydning i vores liv på grund af corona. Det er dét, vi vil italesætte via vores brand.