‘Det tager kun fem minutter, men vi vil så gerne have, du bliver lidt længere’, lød det for to årtier siden i en serie af populære reklamefilm fra den mere end 40 år gamle discountkæden Fakta. 

Sloganet, som bureauet Uncle Grey i øvrigt opfandt, er for længst lagt i graven, og nu følger Fakta-brandet med.

Coop oplyser således i en pressemeddelelse, at man lægger Fakta og koncernens andet discountbrand, Coop 365discount, sammen under navnet Coop 365discount. 

Inden årets udgang vil alle 350 butikker i kæden hedde Coop 365discount.

Om, hvorfor det bliver Fakta, der forsvinder, siger Kræn Østergaard Nielsen, adm. direktør i Coop, blandt andet til Børsen, at “Fakta-brandet er slidt, og vi får ikke det medløft i discountmarkedet, som vi ser hos 365, hvor vi løber fra markedet.”

Lægger flere kæder sammen

Samtidig med, at Fakta-brandet forsvinder, rydder dagligvaregiganten også op i den øvrige portefølje, idet Kvickly og SuperBrugsen samles i én kæde.

Med en samlet omsætning på omkring 25 milliarder kroner bliver der tale om Danmarks største af slagsen.

Kæden får ifølge Coop én ledelse – men de to kendte dagligvarebrands fortsætter i første omgang under hvert deres navn.

”Kvickly og SuperBrugsen er to meget stærke brands, og derfor haster det ikke for os at lancere et nyt fælles navn. Visionen er, at der kommer til at være ét navn for kæden,” siger koncerndirektør Allan Kristoffersen i en pressemeddelse.

Koncernens to andre kæder, Irma og Dagli´Brugsen, fortsætter uændret, oplyser Coop.

Ifølge Børsen omsatte Coop i 2021 for 46 milliarder kroner og fik et overskud på 585 millioner kroner.

”Bundlinjen har været stærkt påvirket af tab i Fakta. I 2021 tabte discountkæden 263 mio. kr. og har siden 2013 tabt samlet 958 mio. kr,” skriver mediet.