”Det er super fedt. Det har været en lang rejse for os, men nu skal vi faktisk også leve op til standarderne og blive ved med at forbedre os. Det er nu, den sjove del begynder.”
Det danske kreative bureau Revolt har fået den officielle B Corp-certificering – ifølge bureauet selv som det første kreative bureau i Danmark. Og det vækker stor glæde hos Gus Murray, der er Managing Director på bureauet. En B Corp-certificering betyder kort forklaret, at en virksomhed er en af de førende inden for sin branchen på en lang række parametre som bæredygtighed, godt arbejdsmiljø og socialt ansvar.
”Der er flere hundrede emner, man bliver vurderet på, herunder miljøkrav, krav til bæredygtigheden hos dine kunder og dine samarbejdspartnere, lighed, ligeløn, diversitet, lokalt fokus og meget mere,” forklarer Gus Murray.
Revolt sendte sin ansøgning om at blive B Corp-certificeret ind i 2021. Med andre ord er det mange års arbejde, der blev forløst, da bureauet fik nyheden om, at de bliver B Corp-certificeret.
”Jeg fik kontrakten og skrev under i går (tirsdag, red.). Der er lang ventetid, så det har taget mere end to år, og vi er blevet dobbelttjekket og undersøgt,” forklarer Gus Murray.
Skal give bureauet unik position
Gus Murray mener, at certificeringen vil hjælpe Revolt med at skille sig ud som bureau – og i sidste ende åbne døren til kunder, der har stort fokus på bæredygtighed og socialt ansvar.
”Mange af vores kunder og partnere vil gerne samarbejde med selskaber, der har fokus på bæredygtighed. Det her beviser, at vi har det som en kerne i vores forretningsstrategi. Det kan hjælpe os med at positionere os over for andre brands,” siger han tilføjer:
”Det betyder ikke, at vi er mere kreative eller bedre til lave produkter end vores konkurrenter. Men forhåbentlig kan det betyde, at vi oftere bliver inviteret med til bordet, fordi vi har en særlig profil,” siger han.
Den seneste MyImage Bureau-analyse viste, at få virksomheder prioriterer bæredygtighed hos bureauer, når de vælger samarbejdspartner. Risikerer I ikke, at det her er et mærkat, I egentlig ikke kan bruge til noget, og som er svært at forstå?
”Selvom det kun er seks procent, der angiver, at bæredygtighed er vigtigt for dem hos et bureau, så er det stadig potentielt mange kunder ud af 1.000 virksomheder. Og så ved vi, hvem vores målgruppe er. Det giver os en troværdighed over for netop de kunder, vi gerne vil have i tale,” siger han og tilføjer:
”Og så tror jeg også, at vi ved at have været igennem processen til en B Corp-certificering har en unik indsigt i, hvordan man undgår at greenwashe, når man skal kommunikere om bæredygtighed.”
Har ændret en lang række ting
Men hvad er det egentlig, Revolt har gjort for at få en certificering for sin bæredygtige indsats?
Ifølge Gus Murray har bureauet for det første en kundeportefølje, som har bæredygtighed som en del af sin kernestrategi. Men derudover har bureauet også fokus på en række andre ting.
”Vi har lavet en hel suite af forandringer. Vi har udarbejdet miljøpolitiker og politiker for, hvor meget vi udleder, som vi løbende skal arbejde på at forbedre. Vi er grundlæggende mere selektive med, hvilke brands vi arbejder med – vi har endda skiftet til et mere bæredygtigt telefonselskab, der hedder Greenspeak,“ siger han og tilføjer:
“Vi har ansat en psykolog i organisationen til at sikre arbejdsmiljøet. Vi forsøger at minimere vores madspild ved frokost og vi har klare planer for, hvordan vi skaffer os bæredygtigt af med affald. Vi har også skiftet bank til Merkur, der er B Corp-certificeret.”
Kommer det her til at betyde, at I begrænser jer i forhold til, hvilke kunder I arbejder sammen med?
”Jeg tror ikke, at vi fremover vil arbejde sammen med olieselskaber eller virksomheder, der arbejder med gambling, tobak eller våben. Eller virksomheder, der kun markedsfører sig for at skabe ekstra forbrug. Det er begrænsende. Men vi ser ikke sådan på det. Vi vil arbejde med de selskaber, der er bedst for verden. Dem, der har bæredygtighed som en kerneværdi fremadrettet,” siger han.
Samtidig roser han også medarbejderne på Revolt.
”Det er en kæmpe holdindsats, som påvirker alle i virksomheden. Det er fedt, at vi har været igennem processen uden for mange problemer. Og nu kan vi samtidig bruge certifikatet til at hjælpe marketing- og branding-branchen i vores del af verden,” siger Gus Murray.