Det danske brillefirma Christopher Cloos, der tidligere har fået omtale for et stort samarbejde med den amerikanske football-stjerne Tom Brady, er gået konkurs. Det skriver finans.dk.

Markedsføring har tidligere skrevet om, hvordan samarbejdet med Tom Brady har boostet salg og omtale for Christopher Cloos. Firmaets adm. direktør, Julius Langkilde, fortalte her om en utraditionel tilgang til markedsføring uden TV-kampagner, print-annoncer og outdoor-reklamer.

Firmaet havde også lavet en ambassadør-kampagne med fodboldspilleren Mohamed Daramy i Danmark.

Forventet vækst udeblev

“Overordnet set er vores tilgang til marketing, at vi sælger en livsstil. Ikke et produkt,” lød det dengang fra Julius Langkilde, den ene af stifterne bag Christopher Cloos, til Markedsføring.

Men i 2022 er den forventede vækst udeblevet for selskabet, forklarer Julius Langkilde til finans.dk.

“Det er en trist situation. Men jeg ville aldrig have været selskabet og rejsen foruden. Det er forfærdeligt at se virksomheden gå konkurs, men jeg har været klar over, at det var en risiko i noget tid. Det er ikke bare sket henover den seneste uge,” siger Julius Langkilde til finans.dk.

Allerede i 2021 fortalte Julius Langkilde til Markedsføring, at han forventede et større underskud i 2020: det endte i et minus på 8,6 mio. kr. på årsresultatet. Men håbet var ifølge direktøren, at det ville se bedre ud i 2021. Det er dog ikke sket. I 2021 havde Christopher Cloos et underskud på 13,8 mio. kr.