Den 15. december bliver bolden sparket op til det uofficielle EM i reklame, når awardshowet Eurobest løber af stablen. Denne gang med en dansker på holdkortet – og det første gang, Danmark er repræsenteret på positionen.

Mette Jermiin fra produktionsselskabet Bacon er udnævnt til dette års Jury President i kategorien Film Craft. Det betyder, at hun ikke selv skal stemme, men derimod indtage rollen som moderator i juryen.

“Mit job bliver at sørge for, at alle kommer til orde, samt skabe et konstruktivt og respektfuldt rum, hvor man frit kan udveksle meninger om det arbejde, vi skal vurdere,” skriver Mette Jermiin i en pressemeddelelse fra Bacon og tilføjer:

“Det er mange timers materiale, vi skal se igennem, og det er altid inspirerende at blive eksponeret for arbejde, man ikke har set før. For selv om man holder sig godt ajour, kommer der altid nogle positive overraskelser.”

Film Craft er en paraplykategori med 13 underkategorier fordelt på produktion og efterproduktion, som juryen, bestående af syv internationale fagfolk, skal bedømme. Underkategorierne er blandt andet manuskript, casting, animation og visual effects.

“Der er jo en grund til, at Eurobest bliver kaldt europamesterskabet i reklame, for det er en meget prestigefyldt pris. Derfor er det også vigtigt at tage jury-arbejdet seriøst. Jeg glæder mig til at komme i gang og håber på at se en masse skandinavisk arbejde,” skriver Mette Jermiin i pressemeddelelsen.

Mette Jermiin har også i 2021 været dommer ved den store Cannes Lions prisuddeling.

Tilmelding til Eurobest er åben til den 21. oktober.