Farvel til branchen

I en ny artikelserie sætter mediet Markedsføring fokus på talenter, der har valgt at sige deres faste stilling i reklame-, marketing-, tech- eller kommunikationsbranchen op og forfølge drømmene i en helt anden profession.

Tidligere har Dorte Kryger fortalt om at køre død i marketing og i stedet stifte ROtation Indretning, og Mika Wulff om at starte sit eget magasin.

Jeg startede min karriere på mediebureauer, hvor jeg blandt andet arbejdede hos Mindshare og Vizeum som strategidirektør. Efter ti år på bureausiden, skiftede jeg til den anden side og begyndte at arbejde for Carlsberg, hvor jeg endte med at være Global Media Director.

Arbejde fyldte alt i mit liv. Tempoet var højt, og jeg havde ikke noget tid til mig selv. Til sidst begyndte følelsen af desillusion at snige sig ind. Jeg følte ikke, at jeg gjorde en forskel. Efter 20 år i branchen var det begyndt at gå op for mig, at meget af det, vi laver, ingen betydning har. Det er bare fluff. Samtidig var jeg ikke et særligt rart menneske. Fordi jeg konstant var presset, havde jeg udviklet en kort lunte, og det gik udover andre.

Min mand og jeg begyndte at have samtaler om, hvordan vi ville leve resten af vores liv. Vi var i starten af 40’erne og havde knoklet på at opbygge vores respektive karrierer. Ville vi fortsætte med at lave det? Svaret var klart nej. Der var en dyb fornemmelse af, at jeg manglede noget. Jeg gik på arbejde, udførte min opgaver, men når dagen sluttede, vidste jeg ikke, hvad jeg havde begravet mig i? Derfor begyndte jeg at tage på stilhedsretreats, hvor jeg var stille i op til to uger af gangen, når jeg ikke arbejdede. Og der kom jeg til erkendelsen af, at jeg ikke trivedes på mit arbejde.

I 2017 fløj jeg direkte fra et stilhedsretreat til London, hvor jeg skulle have heldagsmøde, og ud af det blå fik jeg en fysisk reaktion. Jeg blev ligbleg og lignede en, der skulle besvime. Der vidste jeg, at jeg var færdig. Det var ligesom min krop ikke kunne længere. Samme dag gik jeg ind og sagde mit job op. Ingen havde forventet det, og mine kollegaers første spørgsmål var, hvor jeg havde fået job henne. Jeg svarede dem, at jeg skulle på pension.

Efter min sidste arbejdsdag, gik jeg hjem, lagde mig på sofaen og sov 18 timer uafbrudt. Da jeg vågnede næste morgen, tænkte jeg: “Fuck, hvem er jeg nu?”. Det var helt vildt skræmmende, og jeg kunne kun tænkte på, hvad jeg skulle sige til folk, når jeg skulle til middagsselskaber. Det lyder dumt, men det var en reel bekymring. Før var jeg Daria med titlerne, men hvem var jeg nu? Det tog mig en måned at finde ud af, hvem jeg var, når mine titler og virksomhed var forsvundet. Jeg var stadig bare et menneske.

I alt består Bliss & Stars af 12 huse, som ægteparret har bygget fra bunden. Artiklen fortsætter under billeder. Foto: PR

Noget af det første, jeg gjorde, var at invitere min mor med på tur, så jeg kunne sige undskyld til hende. Jeg havde ikke været en særlig god datter. Jeg havde simpelthen været alt, alt for presset. 

Samtidig slettede jeg også min LinkedIn. Den gamle Daria havde brug for anerkendelse og titler, det var dejligt for mit ego, men det var også falskt og flygtigt. Man kan ikke bygge sit liv på det. Så at slette min LinkedIn-profil var en måde at give slip på det ego og give slip på det, der definerede mig. 

Hos Bliss & Stars kombinerer Daria Rasmussen og hendes mand spiritualitet med astronomi. Foto: PR

Min mand er astrofysiker, og vi fandt frem til, at vi ville skabe et sted, hvor vi bringe spiritualitet sammen med videnskab. Vores vision var et sted, hvor folk kunne koble helt ekstremt fra, hvor vi kunne skabe noget, der reelt gavnede mennesker. Vi satte vores lejlighed til salg, flyttede til Sydafrika med vores hund og tre kufferter, lejede et lille hus og så begyndte vi at lede efter land.

Efter noget tid fandt vi virgin land, det er land uden infrastruktur, og vi vidste, at det var der, vi skulle bygge vores sted. Det hedder Bliss & Stars og ligger i en skøn dal 90 min fra den nærmeste offentlige vej. Vi har bygget alt fra bunden, vores egen infrastruktur med vandforsyning, solceller og 12 huse. Jeg har hverken arbejdet så hårdt i mit før eller er blevet udfordret så meget i mit liv før. Samtidig lærte jeg meget om mig selv, og at man kan overleve med ganske få ting.

Vi blev færdige i december 2020, og lige siden har vi været fuldt booket. Vi har skabt et sted for mennesker ligesom os, et sted hvor man trykker på stop-knappen og bliver taget ud af hverdagens rutiner og vaner. Vi sammenbringer astronomi, meditation, åndedrætsarbejde, naturen og gourmet vegetarmad. Det hele skaber rum til ro og selvindsigt.

Tidligere følte jeg, at jeg kun blev målt på min produktivitet, og hvor hårdt jeg arbejdede. I dag handler det om, hvor stor en forskel jeg gør for andre mennesker. Det giver mig en følelse af betydning, at jeg kan skabe et miljø og nogle oplevelser, der opfordrer mennesker til at skrue ned for tempoet, hvor man kan opleve fortryllelse ved livet. At skabe et rum, der giver mennesker indflydelse over deres eget liv, er enormt smukt at se, og det giver mig en følelse af betydning. 

Mine år i den kreative branche er ikke spildt. Min medieerfaring, hvordan vi promoverer os, og hvordan vi har skabt og formet Bliss and Stars’ brand, har vist sig at være en uundværlig ekspertise. Jeg kunne ikke have skabt Bliss and Stars tidligere, jeg blev nødt til at lære en masse, for at jeg kunne udføre mine drømme. Og så har jeg også mødt en masse fantastiske mennesker. Det var et kapitel af mit liv, der udstyrede mig til at tage hul på næste kapitel.