I det sene forår fik den trekantede frys-selv Sun Lolly en ny brandplatform, der skilte sig markant ud fra mange års taktisk kommunikation.

Man lancerede for eksempel en to minutter lang film med titlen ”Fool for You”, der fortalte historien om en fars kærlighed til sin datter – fra baby til voksen. Uden en eneste omtale af Sun Lolly-brandet.

Nu viser nye tal fra virksomheden CO-RO A/S, der ejer Sun Lolly-brandet, at indsatsen har givet fine resultater.

I kampagneperioden fra primo maj til medio august 2021 blev salget, målt på volumen, løftet med 14 procent sammenlignet med samme periode i 2020.

”Det var nyt – og en smule nervepirrende – for os at give slip, og lade følelserne få frit spil, om man vil,” siger Mette Klitvang, der er Regional Marketing Manager Europe hos CO-RO A/S, og tilføjer:

”Men det, som gav os ro i maven, var, at vi selv kunne mærke, at vi havde fat i noget rigtigt. Både på brandets vegne, men også som privatpersoner, der jo lever i den samme virkelighed som alle andre. Der skal bare være nogen, som siger det højt. Og det synes vi, at Sun Lolly giver fuldt mandat til.” 

Jagten på det perfekte

Baggrunden for, at Sun Lolly-brandet har valgt at gå nye kommunikationsveje, skal findes i flere forhold.

Dels det faktum, at der er kommet flere konkurrerende produkter i alle prisklasser i detailhandlens frysediske. Og dels indsigten om, at virkeligheden er anderledes, end den vi ser på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under billedet.

Titte bøh. Sun Lolly-kampagne, der hylder de uperfekte forældre, ser nu ud til også at bidrage til øget is-salg. Foto: Fra kampagnen.

“Der var mange ting, der faldt på plads, da vi fik indblik i, at Sun Lollys målgruppe så produktets enkelthed som en af styrkerne. Sun Lolly er bare en simpel treat,” siger Mette Klitvang og tilføjer:

”Og jo mere forpustede vi bliver i jagten på det perfekte, jo mere har vi i virkelighed brug for et uprætentiøst produkt, som tillader os, at bruge tiden på hinanden

Thomas Bjerg, CEO hos Twenty, supplerer: 

“Det er jo ret ironisk, at forældre pisker rundt for at gøre det perfekte for deres børn. For hvis man spørger børnene, vil de som regel allerhelst bare have nogle forældre, som er til stede. Så kampagneidéen er at gøre forældre, der bruger tiden på ”de likes, der tæller”, til de virkelige helte.”

Gav følelserne taletid

Målet er ifølge parterne, at Sun Lolly skal være relevant for hele familien hele året. Og netop derfor blev det emotionelle greb taget i anvendelse.

“Mange er fanget i vanetænkning om, at taktisk kommunikation altid er det stærkeste redskab til at øge salg. Derfor har følelserne fået taletiden,” siger Thomas Bjerg og tilføjer:

”Selvfølgelig har taktisk kommunikation sine fordele på den helt korte bane. Men det bliver en udfordring – hvis ikke umuligt – at holde momentum over tid, hvis man ikke også bygger en relation til målgruppen. Så for mig er casen et fantastisk bevis på, at emotionel kommunikation også kan styrke salget.”

Kampagnens temasang “Fool for You” af Anna Olivia, der også er udgivet på Spotify, er skrevet specielt til kampagnen.

Ud over øget salg viser tallene i dag, at mere end 14 procent har set filmen i sin fulde længde. Dertil kommer, at den har genereret over 12 millioner reaktioner på sociale medier – og netop vundet en Epica Award.

Se kampagnefilmen her – efterfuldt af case-filmen.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger