For tredje måned i træk siden Ruslands invasion af Ukraine, der umiddelbart fik ledigheden til at stige, falder den.

Det viser Business Danmarks seneste ledighedstal indenfor salg og marketing.

I maj måned landede ledigheden således på 3,03 procent, hvilket er et fald på 10 procent i forhold til måneden før, hvor ledigheden lå på 3,2 procent.

”Selvom der er krig og krise, så har mange virksomheder i lang tid stået med et behov for arbejdskraft. Der har været et opsparet behov derude,” siger Michael Krag-Svendsen, der er kommunikationschef i Business Danmark.

Hvad kan påvirke om ledigheden vil falde yderligere?

“Der er rigtig mange ting i spil lige i øjeblikket. Vi er stadig på lidt usikker grund ,fordi renterne begynder at stige, og boligmarkedet ændrer sig, Der er så mange ting i spil og så mange usikkerheder, at vi nok ikke vil se et drastisk fald i ledigheden, men se en stille og rolig udvikling.”

Folk overvejer deres muligheder

Hos Business Danmark oplever man for tiden, ifølge Michael Krag-Svendsen, et boom i interessen for at få lønrådgivning, og antallet af disse forventes i år at blive tre til fire gange højere end i 2017, hvis tempoet fra årets første fire måneder fortsætter. 

Hvorfor er der så mange flere, der søger lønrådgivning?

“Fordi, der er så stor rotation på jobmarkedet. Vi ser også en stigende interesse blandt folk for ikke bare at skifte jobfunktion, men også skifte branche. Det har jo stor betydning, da der er enorm forskel på, hvordan man aflønnes på tværs brancher,” siger Michael Krag-Svendsen og tilføjer:

”Så der er en nysgerrighed for at se, om man er on par med det lønniveau, den stilling i den branche og med den profil, man har. Det bliver så accelereret af den enorme inflation, vi har i øjeblikket. Så begynder folk at overveje og kigge på, om de nu rent faktisk får den løn, de bør. 

Hvorfor er der flere, der lige nu overvejer at skifte jobfunktion og branche? 

“Under coronakrisen var der rigtig mange, der tog deres arbejdsliv op til revision. Og så har folk spurgt sig selv, hvorfor det for eksempel lige er, at de sælger søm og skruer – hvorfor ikke IT? Hvis nu man har en interesse for det. Så mange vil rigtig gerne arbejde med det samme fag – salg eller marketing – bare indenfor et andet område.”

Lige nu er der et vindue til at skifte til andre jobområder, hvilket, Michael Krag-Svendsen pointerer, er fordi, virksomhederne er begyndt at rekruttere langt bredere.

”Før ville de gerne have, at nye ansatte skulle have det rette produktkendskab eller netværket i en bestemt branche. Men det ser virksomhederne i øjeblikket stort på. Nu er det vigtige, at din track record viser, at du er hurtig til at sætte dig ind i et nyt stof- eller fagområde.”