Hvordan præsterer du bedst på arbejdet? Og hvordan gør du det på en måde, hvor du stadig har balance i dit arbejdsliv?

Det har vi spurgt fire dygtige branchefolk – en designchef, en bureau-direktør, en kommunikationschef og en selvstændig – om.

Vi har her samlet deres fire bedste råd til både at præstere, være effektiv og kunne være dygtig på den lange bane.

Mikael Tonning, designchef på Everland:

”Når du er ung, skal du gøre alt, hvad du kan for at lære fra dem, der er bedre end dig selv. Du sparer så meget tid, når du er ældre, fordi du har lært meget mere. Alle er bedre end dig, når du er ung. Det er din forpligtelse som ung, og det koster ekstra tid. Men det er den bedste investering, du kan lave, for den tid får du ikke, når du stifter familie og får børn.”

Mille Klink, adm. direktør i Advice:

”Når jeg tænker tilbage på mit arbejdsliv, så har jeg i stor grad været styret af lyst og faglig passion og ikke eksternt pres. Særligt, før jeg fik børn, syntes jeg, det var fedt at sidde længe på kontoret og få noget fra hånden. Og det har været, fordi det var meningsfyldt. Man skal mærke efter det lille kompas inde i maven. Så bliver man automatisk mere effektiv, fordi man brænder for det, man laver.” 

Nynne Munk, kommunikationschef i Peech:

”Når du er helt ny og kommer ud fra universitet til en arbejdsplads, så kan du ikke overføre din viden en-til-en. Du har selvfølgelig meget at bidrage med, men du har også meget at lære. Sørg for at have en klar forventningsafstemning med din leder, så du ved, hvad du skal levere for at være en succes – men også så du får fyldt din faglige værktøjskasse.”

Sidsel Bottke Poulsen, selvstændig kreativ i Bottke:

”Du skal finde ud af, hvad der giver dig energi. Og være bevidst om, at din to-do-liste aldrig ender. Ligegyldigt om du arbejder seks timer om dagen eller 12 timer. Det er bedre, at du bruger din energi brugbart i kortere tid, end at du prøver at lave alt, og det så bliver dårligt.”