Efter en pitch-runde har spiludbyderen 25syv valgt at skifte bureau.
25syv, der har betting-brandsene Bet25, Rød25 og Derby25 under sig, har valgt bureauet Boye & Spellerberg som deres nye kreative bureaupartner.
Skiftet markerer en slutning på otte års parløb med Wibroe, Duckert og Partners, og ifølge Anders Mørup, der er CMO i 25syv, var flere parametre udslagsgivende for, at Boye & Spellerberg vandt opgaven.
”For det første har de tidligere vist, at de kan skabe nogle stærke universer, hvor de har brugt humor som det bærende element. Og så oplevede vi i pitchrunden, at der var rigtig god kemi – og det var meget vigtigt for os, at vi fandt et bureau, der er en rigtig god samarbejdspartner, siger Anders Mørup.
Franzi25 i graven
Bureauskiftet til Boye & Spellerberg betyder samtidig, at slager-universet med Peter Fröding i hovedrollen som Franzi25 lægges i graven.
Bet25 ville dog ikke partout afvikle den Hansi Hinterseer-inspirerede figur, men de kunne ikke enedes om den fremtidige retning for Franzi25 med Wibroe, Duckert & Partners og Peter Frödin.
“Vi prøvede at skubbe det lidt i en retning, hvor Peter Frödin og WDP (Wibroe, Duckert & Partners, red.) ønskede at gå lidt i en anden retning,” siger Anders Mørup og fortsætter:
”Vi ville gerne i en retning, som går endnu tættere på vores brands og produkter, og det ønskede han (Peter Frödin, red.) nok ikke,” tilføjer Anders Mørup, der understreger, at han ikke kender alle detaljer, da kontakten til den folkekære skuespiller er gået gennem Wibroe, Duckert & Partners.
Måtte ikke bruges taktisk
Anders Mørup fortæller, at aftalen var, at Franzi25-karakteren ikke måtte bruges til taktisk markedsføring.
”Når det har handlet om opfordringer til spil, har vi ikke måtte bruge ham. Men det er klart, at vi gerne ville gå tættere og tættere på for at opnå en større genkendelighed, for det var jo ligesom ham, der skulle sælge vores produkter,” siger han.
Bet25 startede sine Franzi25-kampagner tilbage i 2019 med primært fokus på at etablere Frödin-karakteren, før man kom med taktiske budskaber. Men nu ville spiludbyderen gerne bevæge Franzi25-universet i en mere produktnær retning.
En bevægelse der, ifølge Anders Mørup, så småt var begyndt, og som 25syv var glade for.
“Det sidste års tid har vi trukket universet tættere på brands og produkter, og vi har stadig lavet noget, der er sjovt, som folk godt kan lide. Det har fungeret rigtig godt, og den vej ville vi gerne have fortsat.”
Har skiftet væk fra Franzi25 også noget at gøre med at udvise rettidig omhu i forhold til, at der har været fremsagt lovforslag om at forbyde kendisser i spilreklamer?
“Det har vi snakket meget om, men det har vi faktisk ikke været så bekymrede for,” siger Anders Mørup.
”For selvom det er Peter Frödin, der er bag Franzi25, så er det jo ikke Peter Frödin i skikkelse af Peter Frödin, som man har set kendisser figurere i tidligere spilreklamer. For eksempel Brian Laudrup, der i kraft af at være Brian Laudrup bruger sin person til at promovere spillet,” tilføjer han.
Her kan du se én af Franzi25-filmene, som Wibroe, Duckert & Partners lavede:

For at se indholdet skal du acceptere cookies.
Opdater dine indstillingerLav genkendelighed
Grundlæggende ser man hos 25syv Franzi25-forløbet som en publikumsmæssig succes. Men i forhold til brandgenkendelse har der været ”udfordringer”, siger 25syvs brandmanager, Alan Nørgaard.
“Vi har haft rigtig stor liking på vores kampagner. Men hvert halve år har vi været ude og lave brand survey-undersøgelser, der har vist, at folk har store problemer med at genkende vores brand som afsender af Franzi25-kampagnerne.”
”Og det er jo et kæmpe problem, når vi går ud og bruger så mange penge på at producere og vise de her spots,” tilføjer Alan Nørgaard.
Men I etablerede jo oprindeligt helt bevidst Franzi uden at skabe en brand-connection, så er det ikke noget, I selv har været ude om?
“Det var en del af vores strategi for at få folk til at tage paraderne ned. For der er mange, der reagerer negativt, når kommunikationen er fra et spilfirma, og slet ikke ser reklamen. Derfor var det en del af strategien at skabe noget, som var lidt folkeligt, som folk godt kunne lide og synes var sjovt. Og så skulle de bagefter lære, hvem det var, der stod bag,” siger Alan Nørgaard.
Er strategien slået fejl siden danskerne ikke kan se en forbindelse mellem Franzi og Bet25?
“Det synes jeg ikke, at man kan sige. For det har delvist gjort det, det skulle for os. Det har løftet vores brandkendskab, men måske ikke så meget, som man kunne forvente, hvis man kigger på den investering vi har foretaget,” siger Alan Nørgaard.
CMO i Bet25, Anders Mørup, fortæller, at spillefirmaet på trods af den lave genkendelighed har set økonomisk vækst i perioden med Franzi25. Men det skyldes helt andre faktorer, end Frödins slagersange og skihop.
“Vi har lanceret Franzi25 samtidig med, at vi har lanceret en række nye produkter. Så det er med 100 procents sikkerhed ikke Franzi25-universet alene, der har skabt resultater. Vi har lagt mange marketingkroner i taktisk kommunikation, og udviklet på vores produkter. Så det har selvfølgelig givet os noget på toppen, men der er mange andre faktorer, der også har spillet ind i forhold til vores vækst.”
Nyt bureau, mere taktik
Da det stod klart, at 25syv og Wibroe, Duckert & Partners ikke kunne enedes om Franzis retning, inviterede bettingfirmaet en række særligt udvalgte bureauer til pitch.
“Vi kiggede efter bureauer, der havde skabt nogle universer, som vi synes har været stærke,” siger Anders Mørup.
Opgaven var følgende:
”Bureauer skulle byde ind på, hvordan man kunne bygge videre på det positive image, som trods alt er blevet skabt omkring Bet25 over de seneste par år. Og vi vil gerne beholde universet og humoren,” siger Anders Mørup og tilføjer:
“Men vi lagde også stor vægt på, at det skulle være muligt at føre vores branding mere sammen med vores taktik. Og så ville vi – helt specifikt – gerne kunne måle det på afsendergenkendelsen.”
Hvilke bureauer, der kæmpede om opgaven, vil han ikke afsløre, men Wibroe, Duckert & Partners var inviteret med. Bureauet valgte, ifølge CMO’en, i sidste ende ikke at pitche.
25syv betalte alle bureauer for deres pitches og han oplevede et ”vanvittigt højt niveau” over hele linjen, fortæller Anders Mørup.
“En fantastisk platform”
Hos Boye & Spellerberg er man glade for at skulle arbejde med Bet25.
“Det er jo en fantastisk kreativ platform at tage over fra. Vores opgave til at starte med bliver at skabe kommunikation med stærk afsenderidentifikation, der kan bidrage til 25syvs kommercielle succes” siger CEO i Boye & Spellerberg, Bjarne Spellerberg.
Vil det nye BET25-univers være karakterbåret ligesom Franzi-universet?
“Det er der stor sandsynlighed for,” siger Bjarne Spellerberg.
De gamle Franzi-spots vil køre indtil marts og de nye samarbejdspartnere fortæller, at deres første outputs vil komme i starten af april.
Wibroe, Duckert & Partners er blevet forelagt 25syv beskrivelse af, hvorfor samarbejdet mellem de to parter sluttede. CEO i Wibroe, Duckert & Partners, Heidi Skovhus, ønsker ikke at kommentere.