Efter 10 år trængte der bare til at blive frisket op.
Nogenlunde sådan kan man opsummere grunden til, at Torvehallerne fra i dag for alvor kører på med en ny kampagne og samtidig lancerer en helt ny visuel identitet i anledning af sit 10 års jubilæum.
”Vores visuelle identitet har været den samme i 10 år. Og der er sket meget hos os og i samfundet siden da,” siger Louise Bie, der er marketingchef i Jeudan, som er ansvarlig for Torvehallerne.
Det skal ikke forstås sådan, at den trang er dukket op ud af det blå. For to år siden lavede NoA Consulting en omfattende analyse for Torvehallerne. Og her stod det klart, at det lille handelstorv tæt ved Nørreport St. i København skulle skrue på sit image, hvis man ville rykke sig i københavnernes bevidsthed i de kommende år.
”Vi kunne se, at hvis vi skal være her på den lange bane, så skal vi tale endnu mere om den høje faglighed, Torvehallerne leverer. Kunderne skal vide, at her er en helt unik markedsstemning, og at det er her, vi i en travl hverdag kan guide dem til kvalitet,” siger marketingchefen.
Hun har sat sig i et relativt stille hjørne af hallerne dagen før, den nye identitet går i luften. Allerede nu er der blevet sat nye skilte op, og hallerne er ved at blive poleret – et kæmpe arbejde, ligesom indsatsen med at rykke den visuelle identitet op med rode også har været for Torvehallernes marketinghold, der består af to fastansatte og en deltidsansat.
”Vi har løbet utroligt stærkt, fordi vi også udvikler en del af vores kampagnearbejde inhouse ud over de samarbejdspartnere, vi har,” siger Louise Bie, der fortæller, at kampagnen og den nye visuelle identitet er en massiv satsning for Torvehallerne.
”Udover blod, sved, tårer og lidt angst har det også kostet en del ressourcer i form af tid og penge. Det er ikke billigt at eksekvere. Vi har også fået en ny hjemmeside. Det er klart, jeg ikke kan afsløre det samlede budget, men det har fyldt meget,” siger hun.

Priktegninger og håndmalede ikoner
Men hvad er det konkret, der er blevet ændret?
Kort sagt er det alt fra logoer, fonte, piktogrammer, illustrationer til hjemmeside, reklamefilm, SoMe-opslag og outdoor-kampagner, der har fået et helt nyt visuelt look.
I centrum står tre ting: En lysere farvepalet, håndtegnede illustrationer lavet med såkaldt priktegning, fotografier af hallernes råvarer og de 60 stadeholdere, som hver dag knokler for at levere kvalitet til kunderne i Torvehallerne.
”Den nye visuelle identitet er lysere og mere underspillet end den tidligere, som kunne være ret tung og mørk,” siger Louise Bie.
”Vi ville gerne have et udtryk, der signalerer vores rustikke torvehalsstemning. Vi har fået en mere robust font, der referer til tryk på råvarekasserne. Vi viser på billeder stadeholderne med fokus på deres håndværk og råvarer. Vi bruger papirtekstur og illustrationer i stil med klassiske kogebøger, som er mere organiske” siger hun.
En del af det visuelle look er en række priktegninger, der er lavet i hånden af art director Julie Flansmose. De er en central af looket, siger Louise Bie.
”Det er en nørdet og tidskrævende teknik, som passer utroligt godt med det samlede budskab, vi gerne vil give: Nemlig at der er fokus på håndværket og detaljen i Torvehallerne. Vi ophøjer den enkelte råvare, og det understøtter budskabet, at vi vil være gode fremfor billigst og hurtigst,” siger hun – og tilføjer:
”Udover illustrationerne er alle ikoner i vores look håndtegnede med pensel og blæk i stedet for at gøre det i et computerprogram. De små skævheder og tilfældigheder understøtter det autentiske og viser, at vi har fokus på håndværket.”
Artiklen fortsætter under billedet.

Ultralokal kampagne
Den nye visuelle identitet går hånd i hånd med en stor kampagne, som Torvehallerne kører med klimaks den 2. september, hvor Torvehallerne har 10 års jubilæum.
Og det er på samme tid en digital og en ultralokal kampagne, Torvehallerne lancerer.
”Vi kører sammen med Nord DDB og PHD en kampagne på alle vores platforme. Vi kører ud digitalt på vores egne sociale medier, vores eget nyhedsbrev, på vores hjemmeside og eksternt i digitale annoncer,” siger hun.
”Derudover har vi også en stor reklame på Nørreport, vi har et stilladsbanner i byen, vi har outdoorreklamer rundt omkring ved Nørreport og på digitale skærme i metroen. Vi er meget lokale og fokuserer på vores nærområde. Vi pynter selvfølgelig også op med vimpler, flag og de nye illustrationer.”
Samtidig kommer Torvehallerne over længere tid resten af året til at køre reklamefilm i biograferne, lave digital annoncering i ”bursts” – og på den korte bane bliver der de kommende uger afholdt både events og aktiviteter i hallerne for at fejre jubilæet.

To tomme kasser
Nerverne sidder også uden på tøjet hos Louise Bie dagen inden, Torvehallerne for alvor præsenterer sit nye look. Arbejdet har nemlig været undervejs længe.
”Den kreative proces har stået på i et par år. Vi lavede vores analyse med udgangspunkt i det forretningsstrategiske. Oprindeligt ville vi skabe et kreativt univers, vi kunne arbejde med internt. Men så blev vi forelskede i idéen om at lave noget helt nyt,” siger hun.
”Vi kunne i vores analyse se, at vi for kunderne er et fællesskab med fokus på madglæde midt storbyen,” siger hun.
Louise Bie er også godt klar over, at det bliver svært for Torvehallerne at udkonkurrere Føtex, Netto eller Rema 1000 som københavnernes daglige fødevarebutik.
I stedet for er Torvehallerne en niche, som skal fylde endnu mere for kunderne.
”Vi præsenterer en ny brandplatform og et nyt payoff, som er ”Lidt godt, hver dag.” Vi vil gerne være noget for folk i weekenden – men vi vil også godt være det en kedelig tirsdag. Folk skal også kunne komme herned for at få en fiskefrikadelle. Det må gerne være nemt, hurtigt og lækkert,” siger Louise Bie.

Er der nogle konkrete KPI’er for det nye visuelle look og kampagnen?
”Det er vanskeligt for os at sætte KPI’er for det. Det er en del af en stor forretningspositionering, og vi vil gerne være det sted, hvor københavnerne handler produkter af høj kvalitet og får den bedste rådgivning. Men vi forventer at analysere løbende på effekterne. Vi skal styrke vores position som det foretrukne sted at handle for byens madører,” siger hun.
Det er vel også et mål, at jeres stadeholdere skal sælge noget mere?
”Ja, vi så gerne, at folk kommer her mere, men også at de genbesøger os oftere,” siger Louise Bie.
Det, tror hun på, kan lykkes, så længe fokus i Torvehallernes markedsføring er på de mennesker, uden hvem Torvehallerne bare var to tomme kasser.
”Sjælen i hallerne er vores stadeholdere og deres karakter. Det er deres hjerteblod, og det de lever og ånder for. Det er dem, der er omdrejningspunktet i alt vores arbejde,” siger Louise Bie.
Her kan du se den reklame, Torvehallerne fremover kommer til at køre i biografen:

For at se indholdet skal du acceptere cookies.
Opdater dine indstillinger