For første gang i 20 år har Burger King lanceret en ny visuel identitet.
Alt fra logo, emballage og merchandise til menuer, uniformer og indretning i restauranterne kommer til at se anderledes ud.
– Den nye visuelle identitet viser, at vi vil tilbage til kernen af, hvad Burger King er, siger Daniel Schröder, marketingchef, Burger King Danmark i en pressemeddelelse og videre:
– Det viser et mere tidssvarende billede af Burger King, hvor vores gæster mærker, at vi bevæger os mod en højere kvalitet og renere råvarer.
Og spørger man en af branchens designeksperter, Kristina May Pries fra AM Copenhagen, så har fast food-kæden ramt rigtigt.
Artiklen fortsætter under billedet.

”Kunne ikke være bedre timet”
– Burger King har ikke opdateret deres identitet i mange år, så det var kun et spørgsmål om tid, siger hun og tilføjer:
– Og jeg må sige, at jeg finder deres move med at hive “gamle dyder” ind i identiteten intelligent og godt set.

Hun peger på, at selve arbejdet med identiteten har været undervejs i et par år, ”men den kunne ikke have været bedre timet end nu i forhold til corona”:
Hvad mener du med det?
– At vi er i en helt ny verden. Mange føler sig isolerede, skræmte for hvad fremtiden bringer, og bange – fordi intet er, som det plejer. Det har Burger King i den grad gjort op med i deres nye CVI, siger Kristina May Pries.
Hvordan mener du, de har gjort det?
– Ved at trække paralleller tilbage til 60-70’ernes måder at kommunikere mad på, siger hun og uddyber:
– Diner, let og care free. Det skyder jeg på, de har ønsket at få den nye CVI til at emme af: En sjov, dejlig, smagfuld verden fyldt med let tilgængelig mad, uden at man skal tænke så meget.
”Bryder lidt med rammerne fra starten”
Kristina May Pries er også rent ”teknisk” tilhænger af Burger Kings nye træk:
– De har lavet et mere simpelt logo, der bliver meget nemmere at bruge på digitale medier. Farverne er nærmest taget 1:1 fra 70’erne og illustrationerne er playful og faktisk ret vilde, siger hun og tilføjer:
– De er det mest moderne ved identiteten, og det bryder lidt med rammerne fra starten.
Hun mener, det bliver en spændende identitet at bruge:
– Og jeg tror, de kan variere i det uendelige. Fa den geometriske kylling på nuggets packaging til de nærmest håndtegnede i deres animationer.
Artiklen fortsætter under billedet.

Og typografien?
– Den er costume og hedder “FLAME” – tegnet til formålet. Og den er blevet en brik i fortællingen om de gamle dyder med det flammegrillede. Den er efter min mening ikke helt særegen nok. Men den binder det hele fint sammen på tværs, siger Kristina May Pries og tilføjer:
– Måden, de bruger typografi på packaging med de bølgende typografiske layoutede ord, er igen en lidt anden stil end alt det andet. Men det klæder dem at have en kæmpe værktøjskasse af grafisk råderum.
Flere danske fans
Du er fan?
– Ja, jeg kan virkelig godt lide det. Det er begavet, og jeg synes, de åbner det op og spreder det mere ud, så det kan bruges på alle typer af platforme, siger Kristina May Pries.
Og hun er ikke den eneste danske brancheprofil, der melder sig under den positive fane, når det gælder Burger Kings nye CVI.
På LinkedIn skriver for eksempel Jacob Weinreich, kommunikations- og marketingdirektør, TV 2:
– Det kan godt betale sig at rode i firmaets historik, når det drejer sig om at finde ind til kernen og i det her tilfælde et nyt logo.
Videre skriver Jacob Weinreich:
– Løsningen er fundet i deres egen historiebog. Med en mindre opgradering. Det kommer til at fungere godt … den nye model rammer tiden fint og er et perfekt og forfriskende støtteben til deres aktiviteter.
”Boller skinner ikke”
Fernando Machado, Global CMO, Restaurant Brands International, der bl.a. rummer Burger King, siger selv til Adweek, at inspirationskilden var det ”gamle” logo, som Burger King havde fra 1966 og frem til 1999.
Artiklen fortsætter under billedet.

Han siger til mediet, at man blandt andet ”har tilpasset bollens proportioner så det bedre ligner det produkt, vi sælger”:
– Skrifttypen er lækker og rund, ligesom vores mad, siger han til AdWeek og tilføjer, at logoet, som man har kendt det siden 1999 ”bare ikke bestod tidens test. Og i øvrigt var det heller ikke rigtig optimeret til en digital og mobile first oplevelse”
– It didn’t age well, siger han til AdWeek: “Like the shine on the bun… buns don’t shine.”
Så I løbet af 2021 kommer det nye design også til de danske Burger King-restauranter, emballager, uniformer, merchandise, menuer osv.
Indtil da kan interesserede nærstudere casen hos designbureauet JKR, der står bag Burger Kings nye look.
Alternativt se eller gense herunder Burger Kings Super Bowl-reklamefilm fra 2019, hvor den excentriske kunstner Andy Warhol spiser en Whopper.
Klippet i Super Bowl-reklamen stammer i øvrigt fra en Louisiana-kunstfilm, skabt af danske Jørgen Leth.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.
Opdater dine indstillinger