Bureauet Help PR præsenteret et nyt millionoverskud i sit nye regnskab for 2022. I alt præsterer Help PR et en omsætning på 33 millioner kroner og et resultat før skat på 12 millioner kroner..

Det er en fremgang på 700.000 kroner sammenlignet med 2021, hvor bureauet leverede et resultat før skat på 11,3 mio. kr. Her var omsætningen i bureauet 27,5 mio. kr.

Bureauet lander et samlet resultat på 9,3 millioner kroner mod 8,8 millioner i 2021, og Help PR fastholder dermed den fremgang, man har leveret de seneste år.

”Vi er glade for det sted, vi er landet på økonomien. Vi tog et ordentligt dyk i 2018, så det er mega tilfredsstillende at være tilbage og levere samme indtjening som før 2018,” siger Mads Byder, der er stifter af Help PR. 

Træder tilbage fra ledelsesrollen

Fremgangen i 2022 på Help er kommet, imens Mads Byder har indtaget en ny rolle på bureauet, hvor han i større grad er fokuseret på kunder og faglig sparring med kollegerne. Til gengæld er han trådt et skridt tilbage fra den daglige ledelse, som bliver varetaget af bureauets partnere, Charlotte Correll og Mikkel Luplau Schmidt. 

Nøgletal for Help PR – 2022

Tal i millioner kroner (tal fra 2021 i parentes)

Bruttofortjeneste:              25,8 (22,0)
Resultat før skat:                12,0 (11,3)
Årets resultat:                    9,3 (8,8)
Egenkapital:                       10,0 (9,7)

Kilde: CVR.dk

Under deres ledelse har bureauet– også drevet frem af corona – indført total fleksibilitet i forhold til arbejdstid og -sted, forklarer Mads Byder. 

”Det betyder, at vi fastholder og får bedre medarbejdere. Og det spiller samtidig perfekt sammen med vores bureaudrift, hvor vi er et timeløst bureau. Vi fakturerer kun for vores opgaver og ikke for den tid, vi har brugt. Det passer også bedre til kunderne, fordi de er ligeglade med, hvornår eller hvor mange timer, vi har brugt på opgaven. Bare det er stjernegodt,” siger Mads Byder. 

Han erkender også, at det har været lidt af en omstilling for ham som leder. 

”Det er især drevet frem af vores nye partnere. Det har været en fejl, at jeg tidligere har stået på, at vi skulle arbejde fra 9 til 17. Den nye, yngre ledelse går forrest her, og der er i dag fuld fleksibilitet i hverdagen,” siger Mads Byder. 

Grundlæggende peger han på Helps timeløse model og den øgede fleksibilitet som dét, der i sidste ende fører til en bedre forretning for bureauet. 

”Vores værdi skal regnes ud i leverancer. Hvis du er 18 medarbejdere, men otte ikke laver konkrete produkter med værdi, kan du hurtigt falde fra 13 millioner til 8,5 millioner kroner i overskud, som vi gjorde for fire år siden,” siger han. 

”Jeg tror på, at vi har konsulenterne, der kan levere varen under frihed. Så kan den timeløse model fungere. Og bureaubranchen skal i mine øje passe på det med timer og proces,” siger Mads Byder. 

Alt afhænger af slutproduktet

Den timeløse arbejdsmetode betyder dog også, at det er centralt at give kunderne et slutprodukt. Og netop det er også noget af det sværeste som ansat på Help, erkender Mads Byder. 

”Det er rigtigt og kan også godt frustrere mig. Vi kan lave noget super god rådgivning for en stor kunde, men hvis vi glemmer at give dem et konkret produkt med vores model, så kan jeg godt himle lidt med øjnene,” siger han og tilføjer: 

”Og det er svært som konsulent hos os at gå fra at være behjælpelig til rent faktisk at have et værdifuldt produkt, vi kan fakturere for. Der er det klart, at det er nemmere bare at regne timerne ud til sidst og sende en regning.” 

Han tror dog på, at det betaler sig på den lange bane. 

”Det er en vurdering. For hvis du har nogle kunder, du skal arbejde med i flere år, så kan du godt rådgive dem i en halv dag uden betaling i første omgang. Men når de så vender tilbage, fordi din idé var god, så kan du lave nogle konkrete strategier, koncepter eller dokumenter, som de gerne betaler for, fordi det er ekstremt værdifuldt for dem,” siger han. 

Økonomisk usikkerhed bekymrer ikke

Mads Byder forventer desuden, at Help PR ser en fortsat vækst i 2023. Her regner bureauet lige nu med en vækst på 5 procent på bunden. 

Samtidig er Mads Byder også opmærksom på, at der er rørte vande i økonomien. Men lige nu bekymrer det ham ikke i stor grad. 

”Der er lidt recession i luften, og vi går ikke ram forbi. Men med vores fleksibilitet hos medarbejderne og timeløse relation til kunderne kan vi heldigvis også gå efter de små budgetter, fordi det er lige så rentabelt for os. Derfor tror jeg også, at vi vil opleve fremgang i 2023,” siger Mads Byder. 

”Så grundlæggende gør en eventuel recession mig ikke bekymret.”