Mediet Markedsføring kan nu offentliggøre de fem nominerede til Årets CMO 2023.

De fem nominerede er som følger:

Michael Gade, CMO i Jysk.

Anne With Damgaard, Head of Marketing i Mærsk.

Stefan Funch Jensen, Ecommerce og Marketing Director i Brødrene A/O Johansen.

Mette Færch, Global Vice President i Danish Crown.

Jesper Damsgaard, SVP for Global Marketing i Pandora.

Det er de fem marketingprofiler, der er nomineret til Årets CMO 2023.

Der er tale om fem markante marketingledere, der hver især har markeret sig med stærke resultater i et 2022, der har været præget af betydelig inflation og svære betingelser som marketeer.

De fem nominerede er udpeget af juryen bag Årets CMO, der består af juryformand Jakob Bernhard Knudsen fra Arla, Thomas Wahl, adm. direktør i Dansk Markedsføring, Jakob Langemark, CEO i NoA Ignite, Klaus Markholt-Hansen, partner i Marcher Markholt, samt en stribe af tidligere vindere af Årets CMO: Anders René Jensen, vinder af Årets CMO i 2015, Tore Pein, vinder af Årets CMO i 2016, Jeanette Fangel Løgstrup, vinder af Årets CMO i 2017, Jacob Weinreich, vinder af Årets CMO 2021 og Lena Dixen, vinder af Årets CMO 2022.

Årets CMO 2023 bliver kåret den 28. april 2023 i Børssalen. Her vil årets M List også blive præsenteret. Det er gratis for medlemmer af Dansk Markedsføring at tilmelde sig arrangementet, som du kan læse mere om her.

Her er juryens begrundelse for de fem nomineringer:

Michael Gade

For tredje år i træk er Michael Gade i spil til prisen som Årets CMO. Det er han blandt andet efter et stort sats fra Jysk, der er rykket markant ind på det østrigske og tyske marked – samt en stor omrokering af selskabets mediespend, der skal spare dem et trecifret millionbeløb.

”Michael har i endnu et år leveret imponerende resultater for Jysk gennem sin ekspertise inden for digital markedsføring, strategisk planlægning og kundeoplevelser, som har ledt til vækst i såvel kundeengagement og -antal,” skriver juryen, der tilføjer:

”Michael er unægteligt en ivrig og succesrig bidragsyder til den danske markedsføringsindustri.”

Anne With Damgaard

Det er andet år i træk, at Anne With Damgaard er nomineret til Årets CMO. Det sker oven på endnu et rekordresultat til Mærsk, som for andet år i træk har leveret det største overskud i dansk regnskabshistorie: 206 milliarder danske kroner.

Om nomineringen lyder det fra juryen:

”At hun formår at vækste sit område, til trods for årets generelle modgang, giver hende en velfortjent nominering,” skriver juryen og tilføjer:

”På trods af et udfordrende 2022 overtager Anne With Damgaard mere og mere kundefokuseret ansvar, specielt på ecommerce-området. Her formår hun at vækste sit team i et mere konkurrencepræget marked, end virksomheden førhen har opereret i. Hun evner altså at vokse med ansvaret og er klart én af de profiler, der forstår at tage ledelseskasketten seriøst.”

Stefan Funch Jensen

Det er første gang, at Stefan Funch Jensen er nomineret til Årets CMO.

Han er en del af direktionen hos Brødrene A&O Johansen, som han har været med til at drive til et rekordresultat i 2022 med en omsætning på 5,3 mia. kr. og et overskud på 377,4 mio. kr.

”Med en nøgleposition hos Brødrene A&O Johansen driver Stefan ecommerce- og marketing-indsatserne, hvor han blandt andet er en af drivkræfterne bag selskabets imponerende omnichannel-setup,” skriver juryen:

”Dette anerkendes igen ved E-handelsprisen 2022, hvor selskabet blev tildelt priser for både bedste omnichannel-virksomhed, bedste B2B-virksomhed og årets guldpris, lyder det om Stefan Funch Jensen, der bliver beskrevet som en marketingleder med ”unik digital tæft og en bred faglighed”.

Mette Færch

Det er første gang, at Mette Færch fra Danish Crown er nomineret til Årets CMO.

Hos Danish Crown har hun både ansvaret for virksomhedens marketingteam i Danmark, men har blandt andet også i 2022 haft ansvaret for at rydde op i og strømline Danish Crowns globale brandportefølje, at tage de første skridt til et inhouse medie- og kreativt bureau i Danish Crown – og et skarpt strategisk ansvar for selskabets marketing-indsats.

”Med en imponerende forståelse for komplekse FMCG-løsninger driver Mette Færch marketing-indsatserne i Danish Crown,” skriver juryen, der tilføjer:

”Ydermere er hun i efteråret 2022 blevet ansvarlig for Sustainability-området, og i kombination med markedsføringen driver hun altså den grønne agenda ved Danish Crown. På sin vis kan det siges at hun altså transformerer dansk landbrug – en imponerende bedrift. Mette er en unik profil i dansk detailhandel.”

Jesper Damsgaard

Siden 2017 har Jesper Damsgaard haft flere ledende roller hos Pandora – først som CMO og siden i flere roller som Senior Vice President. I dag er han ansvarlig for Go-to-market og Data-driven Growth, Global Marketing i selskabet. Det er første gang, han er nomineret til Årets CMO.

Juryen beskriver Jesper Damsgaard ”som en erfaren marketingleder med en passion for at skalere brands ved at låse op for forbrugerstyret, datadrevet vækst”.

”Jesper Damsgaard har været en af hovedkræfterne bag Pandoras globale brandpositionering i de seneste år takket være hans forretningsmæssige perspektiv, der fokuserer på at placere kunden i centrum. Jesper har succes med at drive stabil vækst af smykkeforretningen år efter år efter, og han formår at tage kalkulerede risici for at have en reel indflydelse på verden omkring sig,” lyder det desuden fra juryen, som tilføjer, at han:

”Beviser, at han tør satse stort, og hans kombinerede kreative, kommunikative og strategiske evner er med til at sætte Pandora på verdenskortet flere steder.”