Hummel hylder på sociale medier de to kvindelige designere, der stod bag de ikoniske danske landsholdstrøjer fra 80’erne – herunder den bolchestribede trøje fra VM i Mexico i 1986, som landsholdet som led i en jubilæumskampagne for Hummel skal spille i en genoptrykt udgave af fredag aften mod Nordirland i Parken.
De to designere, Birgit Leitner og Anne-Mette Ernst, var Hummels eneste designere i 80’erne, hvor landsholdet for alvor rykkede ind i danskernes bevidsthed med flot spil på banen.
Men historien om de to designere har aldrig været fortalt, før Hummel torsdag i et opslag hyldede dem på blandt andet LinkedIn. Udover landsholdets trøjer stod de også bag designs for Real Madrid, Aston Villa og Tottenham i 80’erne.
De to designere er stolte af, at deres design stadig bliver hevet frem og hyldet som ikonisk i dag.
”Det er dejligt at se, at designet stadig bliver brugt i dag. Som designer regner man aldrig med noget, og selvom vi godt vidste, at den var markant anderledes, så var det i hvert fald ikke det, som vi havde regnet med for 37 år siden, da vi stod i sylokalet på kontoret i Hørning og lavede trøjen,” siger Birgit Leitner i en pressemeddelelse fra Hummel.
De to kvinder fortæller også, at de måtte rejse verden rundt for selv at finde det rette stof til deres trøjedesigns.
”Vi rejste jo verden rundt for at få inspiration til det næste trøjedesign, og jeg vil skyde på, at vi havde i omegnen af 120 rejsedage om året. Dengang lavede vi alle prøverne selv i sylokalet i Hørning, og derfor var det nødvendigt for os at rejse til Østen for at købe stof med hjem til Danmark. Nogle gange havde vi flere 100 kilo med hjem, men så havde vi til gengæld også selv nøje udvalgt de metervarer, som vi senere brugte til at designe trøjerne,” fortæller Anne-Mette Ernst.
Designerne fortæller også, at de oplevede, at deres bolchestribede design blev et landesymbol i 1986.
”I sommeren 1986 fik vi jo jævnligt beskeder og billeder fra fans, der havde brugt designet til at male deres biler og andre skøre ting. Det var helt vildt. Vi skulle nok have fået licens på det dengang. Så havde vi været rige i dag,” siger Anne-Mette Ernst.