10.000 følgere. Det var den gyldne målstreg, influenter og virksomheder tidligere skulle krydse på Instagram for at kunne linke direkte videre til deres sider.

Men Instagram melder nu ud, at den grænse forsvinder med indførelsen af funktionen ”link stickers”, hvor alle kan linke direkte videre fra Instagram på stories. Det skriver Head of Instagram, Adam Mosseri, på LinkedIn.

Og det er en stor gave til mindre virksomheder og influencere på det sociale medie, siger Lars Østergaard, der er CMO hos DiningSix.

”Du kan drive en masse trafik til dit eget site – uanset om du er et indholdssite eller skal sælge produkter. Før var der en masse krævende trin, brugerne skulle igennem, men nu har du direkte adgang til at linke, og det er en kæmpe forskel,” siger han.

Lyttet til feedback

Link Stickers-funktionen har erstattet den Swipe Up-funktion, der tidligere var på Instagram.

”Det giver alle Instagram-brugere muligheden for at linke ud fra deres stories. Instagram har med andre ord lyttet til feedbacken fra deres brugere, som har oplevet det her som en stor udfordring,” siger Lars Østergaard.

”Det gør også, at det bliver nemmere for brugerne at komme videre til de ting, de faktisk er interesserede i, fordi de ikke længere selv skal skrive en URL i browseren eller klikke videre gennem profilteksten. Det eneste negative for Instagram, kan være, at det vil drive trafik væk fra deres site, men det bliver en bedre brugeroplevelse,” siger han.

Nemmere at få kunder i biksen

Det får også betydning for DiningSix, der står bag flere restauranter som Feed Bistro, KöD, Burger Shack og Klokken.

”Det får stor betydning for os, og det gør det på tværs af vores forskellige brands. Vi har en del forskellige Instagram-profiler, og det er ikke alle, der har 10.000 følgere,” siger Lars Østergaard.

”Det gør det nemmere at linke direkte ind til menuerne og der, hvor du kan booke bord på restauranterne,” siger han.

Funktionen er trådt i kraft.