”Det lyder jo supersexet at rejse ud på den måde, men det var ind imellem også ret træls. Oplevelserne var fede, men al planlægningen endte med at blive min helt store udfordring.”
Sådan lyder det fra Lui Høyer, der med virksomheden ’Online Salgstragt’ har specialiseret sig i online marketingkurser med undervisning målrettet coaches og konsulenter.
Da corona kom, besluttede han sig for at indfri en drøm.
”At være lukket inde som under første coronabølge, det kunne jeg slet ikke med. Så da anden bølge kom, tænkte jeg, at det skal jeg eddermame ikke igen. Jeg ville væk,” siger han og tilføjer, at han dog også tidligere havde leget med tanken om at leve som digital nomade.
Så Lui og hans daværende kæreste drog til Mexico. Tidligt om morgenen og efter et gevaldigt farvel-party med venner og familie.
”Vi tog afsted med tømmermænd og alt for meget bagage. Først til Tyskland og derfra til Mexico. Vi var rasende nervøse i dagene op til og var gået i selvisolation på grund af corona. Men det var mest glæde og forventning og tanken om, at ’yes, nu gør vi det her’. Nu sker det,” fortæller Lui, der dog i mellemtiden havde fundet ud af, at destinations-mulighederne var få.
Artiklen fortsætter under billedet.

Orkaner og kaos
”Alle sagde, at verden var lukket ned, men jeg er nok lidt en ’Rasmus Modsat’, så jeg fandt et kort, hvor man kunne se, hvilke lande der var åbne. Og så måtte jeg jo ærligt indrømme, at der var ret lukket,” siger Lui Høyer.
På det givne tidspunkt var der helt præcist to muligheder: Mexico og Cambodia. Da Lui havde familie i Cambodia, var det oplagt, men her forlangte man et depositum på 3.000 euro for overhovedet at komme ind i landet.
”De penge ville jeg aldrig komme til at se igen, så det blev Mexico.”
I den mexicanske kystby Cancun mellem Det Caribiske Hav og Den Mexicanske Golf havde Lui og hans kæreste booket en Airbnb for to uger. Men:
”Vi kunne ikke få fat i vores host, nettet virkede ikke, kun få talte engelsk og dem, der gjorde, prøvede at sælge os alt for dyre taxabilletter,” fortæller Lui, der fortsætter:
”Området havde også været ramt af flere orkaner i dagene før. Vejene var fyldt med vand, og strande, huse og cafeer var helt ødelagte. Kæmpekaos. Men det lykkedes at komme frem og finde vores host.”
Hun blev siden parrets “mexicanske mor” der hjalp med alt fra at finde bolig, læse kontrakter, osv.
”Jeg savner hende stadig og har helt klart planer om at besøge hende,” siger Lui.
Svært at holde rutiner
Lui og hans kæreste flyttede siden rundt og boede forskellige steder, herunder i et stort hus i to etager.
”Der var to soveværelser, tre badeværelser, have. Fem minutter på cykel til Det Caribiske Hav. Det kostede 3.000 danske kroner om måneden.”
" Man møder de vildeste mennesker, og den enkelthed kan jeg savne. Men jeg blev træt af at rejse.Lui Høyer, der levede som digital nomade i et års tid. I dag er han hjemme i Danmark igen
Men forholdet mellem de to gik i stykker.
”Så jeg rejste alene rundt i Mexico i et par måneder og lidt til. Min kæreste havde via job mødt en mexicansk kvinde, som boede i USA, så hun tog op og boede hos hende et stykke tid.”
Selv tog Lui på et co living space i San Cristobal de las Casas i det mere centrale Mexico i en måneds tid.
”Det var fedt. Det vildeste fællesskab. Vi var en 15 stykker, der fandt sammen. Siden bookede jeg en Airbnb med to af dem i Mexico City og senere igen mødtes halvdelen af os på Isla Mujeres ud for Cancun, hvor vi var en uges tid,” fortæller han.
Lui kalder Mexico for ”et fantastisk land med en vidunderlig kultur”, og han vil gerne, og skal også, tilbage. Men det var svært at få rutinerne til at fungere i forhold til at det også var arbejde.

”Når det spillede, stod jeg op ved fire halv fem-tiden om morgenen. Jeg ville gerne starte med at meditere lidt og træne lidt, og så gik jeg i gang med at arbejde halv seks, arbejdede til cirka 10 og nåede utrolig meget. Så var dagen fri til oplevelser, og så kunne jeg også arbejde om aftenen,” forklarer Lui.
Men selv om det kan lyde fint nok, så gav det udfordringer.
”Jeg underviste, og producerede i den forbindelse videoer, men det blev svært af flere grunde. Dels gjorde tidszonerne, at når klokken var seks om morgenen hos mig, så var den to om eftermiddagen i Danmark. Det betød, at jeg ikke kunne holde mine personlige rutiner. Dertil kom, at nettet gav problemer.”
”Flytning stresser næsten ligesom krig”
I alt 14 måneder blev det til i henholdsvis Mexico og Guatemala for Lui. Med en enkelt afstikker til København undervejs.
Men i dag er han hjemme igen på mere permanent basis.
”Fordi jeg elsker rugbrød. Jamen, jeg mener det faktisk alvorligt. Dansk mad, mentalitet og sikkerheden herhjemme. Det opdagede jeg først bagefter. København om sommeren er det bedste sted i verden,” siger Lui Høyer, der efter oplevelserne står tilbage med en særlig følelse.
”Stor … ekstrem taknemmelighed for Danmark. Folk skriver på sociale medier, at de ikke er tilfredse med vores skattesystem, og at mange ting fungerer ad helvede til. Men når én så skriver nå’, men du kan bare flytte ud af Danmark, så mærker jeg, at jeg bliver helt gal inden i. Dén person har helt sikkert ikke været ude at rejse. Der er bare noget over Danmark, som er helt vidunderligt.”

Lui Høyer vil gerne rejse igen, men ”ikke det der med at rejse rundt hele tiden”.
”Jeg vil gerne tage et sted hen og være der fast i for eksempel en måned eller tre. Bali eller Argentina for eksempel. Men det andet er for stressende,” siger han og tilføjer:
”Jeg har hørt, at flytning stresser næsten ligesom krig. Så forestil dig at skulle gøre det cirka hele tiden. Det blev for meget for mig.”
Hvordan?
”Jamen, planlægning hele tiden. Tre uger et sted, falde til, hvor handler jeg, hvor vasker jeg tøj. Regler i området, hvad vil du se og hvordan booker du det. Og hvordan med transport? Og samtidig skal du hele tiden holde fokus på, hvor du skal hen, når de tre uger er gået? Hvad vil du se, finde bolig, bestille bus, fly. Alt det. Forfra.”
”Hyr en VA”
Lui Høyer understreger, at friheden og sammenholdet i de grupper, man møder, stadig er uvurderligt.
”Man er åbne som børn og har facaderne nede og ingen fordomme, når man rejser på den måde. Man møder de vildeste mennesker, og den enkelthed kan jeg savne. Men jeg blev træt af at rejse, og det er derfor jeg har taget base i Danmark igen,” siger han og tilføjer:
”Jeg synes også, det gik ud over firmaet, og jeg har ikke knækket koden til, hvordan man gør det. Jeg havde svært ved at fokusere på arbejdet, når jeg hele tiden skulle flytte rundt.”
Et godt råd til andre, der gerne vil prøve kræfter med livet som digital nomade?
”Hyr en VA. En ’virtual assistant’, der står for booking af bolig. Så slipper du for at stå med et rædsomt sted, som du hænger på. Airbnb-folket har jo fundet ud af, det er hurtige penge, og kvaliteten bliver ikke bedre og bedre. Så betal for en VA, der tjekker stederne op. Det ville jeg gøre, hvis jeg skulle afsted igen.”