Du og Geelmuyden Kiese vandt for nylig en Rambuk for kampagnen ”Gør Verdensmål til vores mål” for Danmarks Statistik og 2030-panelet. Hvad betyder sådan en pris for dig personligt? 

”Det er jo altid rigtig dejligt, når ens arbejde bliver anerkendt, og i det her tilfælde er der tale om et kæmpestort projekt, som har stået på i over et år, og som har involveret alle på bureauet og en masse gode samarbejdspartnere fra ingeniører hos Sweco til analytikere i Deloitte.”

“For mig personligt er Rambuk-anerkendelsen med til at gøre mange måneders arbejde endnu mere meningsfyldt.” 

Du har også tidligere vundet en del priser – hvad er særligt ved Bæredygtighedsprisen?

”At den anerkender et helt grundlæggende betydningsfuldt arbejde. At netop dén kategori stiftes i år, er jo i sig selv udtryk for præcis det, som vi i mere end et år har arbejdet på at opnå med Verdensmål-kampagnen. At skabe opmærksomhed og handling. At man kan opnå det som kreativ er helt overordnet fantastisk.” 

En fed designopgave

Hvilken del af projektet har fyldt mest hos dig – og hvad er du mest stolt af?

”Jeg har været med til at designe og skabe den 366 siders rapport, som var hele kulminationen på projektet. Da den var færdig, blev den overleveret til Finansministeren, og siden er det besluttet, at alle ministerier skal udarbejde en handlingsplan for at nå verdensmålene i Danmark.”

“Og så henvender den sig til alle danskere og kan lånes på biblioteket. Det var det, der gjorde det til en fed designopgave – at behandle noget så komplekst og gøre det forståeligt for alle. Samtidig med, at det får en effekt på den politiske scene.” 

" Det har altid drevet mig at arbejde med noget, der giver større mening end at sælge cola eller leverpostej.
Malene Lyngbæk Olsen, Art Director, Geelmuyden Kiese

Har projektet gjort en intern forskel på bureauet? 

”Ja, helt sikkert. Det er jo et projekt, der forpligter på rigtig mange parametre. Så alt, hvad vi har besluttet og gjort undervejs, har været med verdensmålene for øje. Alt fra valg af papirtype til overvejelser om ligestilling og diversitet ved de mange events og debatter undervejs.”

“Jeg synes, vi har været gode til at tage vores egen medicin, og jeg har oplevet en klart større intern bevidsthed i processen. Det gav et fokus, der smittede af på alle mulige andre beslutninger, og projektet har givet en bevidsthed, der gør, at vi handler en lille smule anderledes i hverdagen.” 

Malene Lyngbæk Olsen

Er 33 år og Art Director hos Geelmuyden Kiese, der i oktober vandt den nye Rambuk ”Schibsted Bæredygtighedsprisen”.

Hun har tidligere arbejdet hos bl.a. Kommunikationsbureauet København og Operate og har studeret Kreativ Basis og Kreativ Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Har flere gange repræsenteret Danmark ved Cannes Young Lions Competition.

Hun har desuden modtaget en række nomineringer og priser ved D&AD, Aurora Youngsters og ved Creative Circle, hvor hun har været jurymedlem.

Hvad, synes du selv, var den fedeste oplevelse undervejs? 

”Verdensmålene var et af mine første projekter, da jeg startede hos Geelmuyden Kiese, og det har været mega fedt at opleve, hvordan alle kompetencer har været i spil på tværs af kreative, rådgivere, PR, Public Affairs – ja, hele huset. I en helt anden grad end jeg tidligere har oplevet. Og så selvfølgelig, at vores arbejde er blevet hørt og set. Og at der er blevet handlet på det på Christiansborg.” 

Løn og ligestilling

Er verdensmålene noget du selv personligt går op i? 

”Ja, det synes jeg. Jeg prøver at efterleve nogle af principperne, men nok på en lidt mere ubevidst måde. På privatfronten er det mere i forhold til affaldssortering, valg af fødevarer og brug af kosmetik. I forhold til vores branche er ligestilling et vigtigt tema. Hvis jeg skulle vælge et af verdensmålene at arbejde for her, så ville det være det. For i forhold til løn og ligestilling er der stadig et stykke vej igen.” 

Hvad betyder mest for dig, når du går på arbejde om morgenen?

”At jeg som kreativ kan bidrage til at skabe fornyelse og skubbe grænser. Og at skabe løsninger, der gør en forskel. For vores kunder og for samfundet. Det har altid drevet mig at arbejde med noget, der giver større mening end at sælge cola eller leverpostej.”