Ledigheden i salg og marketing røg i juni under tre procent – helt præcis 2,96 procent – viser nye tal fra Business Danmark. Det er det næstlaveste niveau, ledigheden i branchen har været på, siden corona-krisen ramte Danmark. 

Og det er udtryk for, at behovet for arbejdskraft i virksomhederne stadig er tårnhøjt, siger kommunikationschef i Business Danmark, Michael Krag-Svendsen. 

”Virksomhederne står stadig og har kraftigt brug for arbejdskraft. Selvom de stadig er lidt i limbo med markedet og situationen i Ukraine, så kan vi bare se, at der har været et opsparet behov for medarbejdere,” siger han. 

Udviklingen i ledighed i salg og marketing:

Ideelt for nyuddannede 

Business Danmark tør ikke spå om, hvordan markedet vil udvikle sig i løbet af de kommende seks måneder, men lige nu er billedet godt for arbejdstagere i salg og marketing. 

”Det er rigtigt svært at spå om, hvad der sker de næste tre eller seks måneder. Men vi står med et rigtig gunstigt udgangspunkt, for antallet af jobopslag er lige nu lige så højt, som det var i de gyldne tider før finanskrisen,” siger Michael Krag-Svendsen. 

”Dansk økonomi står stærkt, jobmarkedet er stærkt, og det bør give ro i maven. Det bør det også for de nyuddannede, der lige om lidt kommer ud i ledighedskøen,” siger han. 

”Situationen er den bedste, den har været for nyuddannede længe. Der er ingen tvivl om, at mange virksomheder vil være interesserede i at få dem ombord.” 

Godt tidspunkt at skifte 

Han påpeger samtidig, at markedssituationen lige nu gør, at det er et godt tidspunkt at skifte job, hvis man er interesseret i det. 

”Vil man gerne skifte, er det nu, man skal overveje det. Din markedsværdi er i top, fordi der er færre at vælge imellem,” siger han.

”Det har været den mest stille sommer, vi har set i a-kassen i lang tid. Vi kommer ud af corona, hvor der var mange særregler, men det er også, fordi de ledige ikke går ledige i lang tid. Halvdelen er typisk i job igen efter maksimalt seks måneder på dagpenge. Det er en god indikator. Ikke bare er ledigheden lav, men muligheden for at komme i job igen er høj,” siger Michael Krag-Svendsen.