Lars Bastholm er stoppet på Egmont-koncernens bureau-enhed, The Story Laboratory. 

Det bekræfter Frank Vilstrup, der er direktør for consumer magazines i Story House Egmont, i en mail til Markedsføring.

“Jeg kan bekræfte, at Lars Bastholm I slutningen af 2021 er stoppet som Chief Creative Officer for The Story Laboratory. Lars har været med til at sikre sammenlægningen af de tre bureauer Creative, Starfighters og Belong til én enhed – det, der i dag er The Story Laboratory.”

Ifølge Frank Vilstrup har ”strategien undervejs taget form”, og han understreger, at ”Lars har spillet en central rolle i denne udvikling.”

Om årsagen til, at Lars Bastholm er fratrådt, skriver Frank Vilstrup:

Blå Bog: Lars Bastholm

  • Navn: Lars Bastholm 
  • Alder:  52 år 
  • Fra januar-december 2021: Chief Creative Officer i Egmont Publishing 1. januar 2021.
  • Uddannelse: MA, American studies & Film, Syddansk Universitet.  
  • Tidligere job: Creative Director i Framfab, Executive Creative Director og Co-Chief Creative Officer hos AKQA, Chief Digital Creative Officer og Chief Creative Officer hos Ogilvy & Mather, Global Chief Creative Officer hos Rosetta, Global Chief Creative Officer, The Zoo hos Google.  

”I takt med, at strategien foldes ud, er det blevet klart, at der fremadrettet ville være færre af den typer opgaver, hvor Lars har sine største styrker. Vi indgik derfor i november 2021 en aftale, hvor Lars fratrådte – vi skiltes helt udramatisk.”

Afviser strategiskifte

Men er der tale om et skift i strategien derhen, at I fremover satser mindre på decideret “kreativt reklamebureau-arbejde”?

”Nej, vi vil ikke betegne det som et strategiskift. Vores absolutte kernekompetence er at fortælle levende og relevante historier. Det opstår i krydsfeltet mellem kundeforståelse, medieindsigt og kreativitet.”

Med Lars Bastholms fratrædelse består ledelsen i Egmonts bureau-enhed nu af Agency Director, Jeppe Munksnæs, og Strategy Director & Head of Creative, Cecilie Venndt. 

Man arbejder desuden på oprustning, oplyser Frank Vilstrup.

”Vi er tilfredse med The Story Laboratorys performance, som følger den langsigtede plan, vi har lagt, og vi er i gang med at opruste yderligere på bl.a. den kreative front i bureauet, der allerede har formået at få god gennemslagskraft i markedet,” skriver han i mailen.

Markedsføring har talt med Lars Bastholm, som bekræfter fratrædelsen, men ikke ønsker at kommentere yderligere.