Lidl sender i dag, torsdag, en ny kollektion af modetøj i stil med den, der sidste år skabte stor hype om discount-brandet i Danmark. Her var det særligt et par gule og blå sko fra Lidl, der skabte omtale i et utal af danske medier og solgte massivt.

Bag både sidste års modekollektion og den nye fra Lidl ligger der en markant marketing-indsats, fortæller indkøbsdirektør i Lidl Danmark, Rasmus Pape. 

“Vi bruger alle de redskaber, vi kan. I 2021 kørte vi ud med en pressemeddelelse, der fremhævede, at det var blevet en succes i andre lande. Allerede der begyndte hypen i medierne. Det samme gør vi i år. Vi laver også en teaserperiode for skoene på Facebook denne gang med konkurrencer, og vi promoverer skoen med influencere,” siger Rasmus Pape. 

At skoene fra Lidl blev så stor en succes i 2021, var en overraskelse for brandet, siger indkøbsdirektøren. 

”Det var enormt positivt og overraskende. Det stak virkelig af, da Anders Hemmingsen gik rundt i vores sko. Derfra nåede det masserne rimeligt hurtigt. Der helt basale kneb med at skabe en masse interesse og at kommunikere det med humor, som danskerne er glade for, der har gjort, at det har fået så stor en hype,” siger Rasmus Pape.

Har rykket opfattelsen af Lidl

Selvom Lidl forventer flotte salgstal på skoene – samt de badebukser og sokker, Lidl også lancerer I år –  så er branding-effekten af modekollektionen det mest værdifulde for brandet, siger Rasmus Pape. 

”Vi er fortrøstningsfulde for, at produkterne nok skal sælge. Særligt, fordi vi sender det på gaden som en limited edition. Det skaber altid interesse,” siger Rasmus Pape. 

”Men det er ikke salget af skoene, der driver den største værdi. Det har hypen gjort. Vi har flyttet nogle danskeres holdning til, hvad Lidl er, og vi har placeret vores marketing på et helt andet niveau. Vi har et stort marketing-budget, men vi er blevet set rigtigt meget i forhold til andre discountere og supermarkeder,” siger Rasmus Pape.

Og Lidls interne målinger viser også, at kundernes opfattelse af Lidl efter modekollektionen har rykket sig. 

”Det har helt klart gjort noget positivt for Lidl som brand. Vi kan se i vores målinger, at eksempelvis kundernes forventninger til kvaliteten af vores butikker og produkter stiger. Og vi kan se, at de er blevet væsentlige mere positive over for brandet.” 

Mere mod

Udover det styrkede syn på Lidl som brand, så vurderer Rasmus Pape også, at det alternative marketing-fremstød har rykket noget mere grundlæggende ved Lidl i Danmark. Både udadtil, men også internt. 

”Vi har vist, at vi har mod. Vi tør gøre noget anderledes. Og jeg tror også, at folk tænker anderledes, når de går forbi en Lidl-butik, end de gjorde for to år siden,” siger Rasmus Pape, der tilføjer:

”Det har lært mig, at man skal turde træffe nogle beslutninger i sin marketing, som i bund og grund kan ende galt. Det kunne lige så godt have gået den anden vej sidste år. Men vores marketingafdeling gjorde et fremragende stykke arbejde, som vi måske endda kunne have udnyttet bedre, hvis vi havde vidst, hvor stort det ville blive,” siger indkøbsdirektøren.

Han forventer også, at den nye kollektion og kampagne vil blive en succes. Men han sætter ikke snuden op efter samme hype som sidste år. 

”Vi skal nok skabe hype igen. Men toeren er altid svær. Salgstallene skal nok være der, det er jeg ikke et sekund nervøs for. Men om jeg kommer i Ultra Nyt på det som sidste år, det tror jeg måske ikke denne gang,” siger Rasmus Pape.