Bureauet Rossen & Company, der er stiftet og ejet af Nicolai Rossen, har valgt at donere én procent af sit overskud fra 2021 til Ukraine.

Konkret støtter bureauet organisationen Bevar Ukraine, der er godkendt af de danske myndigheder, med 17.000 kroner, da overskuddet efter skat var på lige knap 1,7 mio. kr. i bureauets netop offentliggjorte regnskab.

Donationen kommer, efter Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinyk, ifølge Nicolai Rossen selv har opfordret ham til at hjælpe.

”Jeg interviewede for nylig den ukrainske ambassadør i min podcast Powerlunch. Bagefter skrev jeg og spurgte, om vi kunne hjælpe på nogen måde med eksempelvis en støttemiddag. Han svarede, at det ikke var det, der var brug for lige nu, men at det er direkte hjælp, der tæller. Det var det call-to-action, jeg fik, som jeg reagerer på,” siger Nicolai Rossen.

”Vi kan donere alt det vi vil, når vi dør, men det er lige meget, for det er lige nu, de skal have hjælp,” siger han.

Nicolai Rossen interviewer Ukraines ambassadør Mykhailo Vodoinyk. Foto: PR.

Har arbejdet tæt sammen med ukrainske klienter

Rossen &Company har tidligere arbejdet sammen med det ukrainske IT-Firma Ciklum, ligesom Nicolai Rossen også har rejst i Ukraine og har både venner og tidligere samarbejdspartnere, der bor i landet.

”Jeg talte med en af dem dagen inden invasionen og opfordrede ham til at flygte. Han er heldigvis nu i sikkerhed i Moldova,” siger Nicolai Rossen.

”Vi har haft danske klienter igennem årene i Ukraine også, så jeg synes, det er en relativt lille ting at give. Det påvirker mig enormt meget. Jeg er enormt indigneret over at se den i bogstavelig forstand grænseoverskridende adfærd, som Rusland udviser over for det demokratiske samfund. Jeg frygter, at vi får en splittelse ned i Europa, og jeg bliver påvirket af det, når vi snakker sammen nu.”

“Det er ikke i næste uge, de har brug for det”

Nicolai Rossen opfordrer andre danske bureauer og virksomheder til også at støtte økonomisk op om Ukraine.

”Det er ikke i næste uge, de har brug for det. Det er lige nu. Vi har så meget her i Danmark. Vi kan ikke gå ned til grænsen og kæmpe, men vi kan donere og komme langt med det, vi har. Det er den bedste måde, jeg mener, vi kan støtte ukrainerne på,” siger han.

Hvordan er I sikre på, at den donation, I kommer med, rent faktisk hjælper?

”Jeg har selv talt med formanden for foreningen Bevar Ukraine her til formiddag. Og først fik jeg fat i en medarbejder, der selv var på vej fra Polen til den ukrainske grænse. Organisationen støtter humanitære formål med for eksempel madrasser, medicin og termotøj. Og jeg har det også bedre med at donere til humanitære frem for krigsførende formål,” siger Nicolai Rossen.

Hvorfor er det én procent, I donerer?

”Det er et godt symbolsk beløb, hvor alle kan være med. Det er for at inspirere andre. Jeg kan sagtens undvære en procent, og det kan andre også. Milliardærer har travlt med at sige, at de vil donere 99 procent af deres rigdom, når de dør, men jeg vil hellere give én procent, imens jeg lever” siger han.

Kan du være bange for, at nogen tænker, at det her bare er noget, I gør for at lave et reklamestunt?

”Nej, det er der forhåbentlig ikke nogen, der tænker. Det, synes jeg faktisk, er et upassende spørgsmål. Jeg er blevet direkte opfordret af Ukraines ambassadør, og så er det kun menneskeligt rigtigt at tage affære.”