Manuel Douchez er ansat som ny CMO i Lunar og overtager efter Signe Julie Valeur, der stoppede i rollen før sommerferien.

Franskmanden, der er det danske fintech-selskabs nye marketingchef, kommer til at lede 38 marketingfolk i henholdsvis København, Stockholm og Oslo, er ikke en hvem-som-helst i marketing-regi.

Oprindeligt fra Toulouse, men nu bosat i Barcelona, kommer Manuel Douchez med over 20 års erfaring i at lede globale marketingteams og har bygge brands op hos bl.a. Nike, Booking.com – hvor han var Global Head of Brand & Marketing Communication – samt mobilspilproducenten King, der blandt andet står bag Candy Crush.  

Manuel Douchez kommer fortrinsvis til at arbejde remote fra hovedstaden i Catalonien, men da Markedsføring fanger ham, er han lige hjemvendt fra et længere ophold i København, hvor et af Lunars kontorer ligger – og hvor han også komme til at sidde fra tid til anden.

Hvorfor tror du, at Lunar har valgt netop dig som ny CMO?

”Jeg tror, at Lunar valgte mig af flere årsager. Men hovedårsagen er nok, at Lunar som en meget innovativ virksomhed, der er pioner inden for nye måder at tænke finansområdet, også har brug for folk med erfaring fra andre industrier. Jeg har erfaring fra mange typer industrier, og ser derfor ikke kun ser én måde at løse udfordringer på. Jeg kan tilbyde andre vinkler, andre indsigter, og et andet netværk – andre måder at lave marketing,” siger Manuel Douchez.

Du har arbejdet for en række af de helt store brands som Nike, Booking.com og senest King. Hvorfor tog du imod jobtilbuddet fra Lunar?

”Først og fremmest blev jeg meget tiltrukket af Lunars vækstpotentiale. Og Lunar viser jo allerede den impact, som de har på tværs af markeder. Men jeg føler, at jeg kan hjælpe til, at Lunar performer endnu bedre,” siger Manuel Douchez og tilføjer:

”Derudover jeg også meget tiltrukket af kategorien. Jeg aldrig før har arbejdet i finanssektoren, og jeg skal lære meget, men det er en kategori, som for tiden er under stor forandring på grund af en række nye spillere, hvor Lunar er en af dem.”

Hvordan ser konkurrencen i dine øjne ud inden for Lunars kategori?

”Min opfattelse er, at der er en række konkurrenter på det her felt, hvor ingen adskiller sig væsentligt fra hinanden endnu. Og der er også derfor, at jeg tror, at vi – Lunar – kan gøre det endnu bedre. Vi skal finde frem til, hvordan vi skaber endnu bedre brugeroplevelser hos vores brugere.”

Hvor er Lunar gode marketingwise, og hvor skal man forbedre sig?

”Jeg er stadig ved at lære virksomheden at kende i dybden, men især på de danske marked kan jeg se, at man har skabt stort kendskab til brandet og der er mange, der overvejer at prøve det. Holdet har været gode til at skabe en særlig position til brandet i sektoren. Vi har en sund base, men vi arbejder på at skalere denne base,” siger Manuel Douchez og fortsætter:

”Så jeg ser det ikke som om, at Lunar skal til at ændre sin playbook, den måde man gør tingene på, for det fungerer allerede ret godt. Det handler mest af alt om, hvordan vi kan komme til at servicere endnu flere brugere, for det er stadigvæk mestendels de progressive forbrugerne, som bruger Lunar. Så spørgsmålet er ret beset: hvordan overbeviser vi flere mennesker om, at de skal bruge vores service?”

Og hvordan skal I så det?

”Vi skal arbejde på at skabe bedre services og en bedre kundeoplevelse. Vi skal finde ud af, hvad der giver mening for vores kundegruppe, og hvordan skaber vi et on-going forhold med vores forbrugere, der giver mening for dem. Så grundlæggende handler det om, hvordan vi videreudvikler de ting, som vi allerede gør.”

I har opererer jo på flere forskellige markeder. Har I en overordnet approach, eller laver I forkellige marketingstrategier til hvert marked?

”Der er helt klart forskelle i markederne. De har alle et forskelligt banklandskab, og muligvis en varierende kultur omkring penge. Men jeg ser, at der grundlæggende er mange ligheder og sammenfaldende indsigter i forhold til, hvordan folk forholder sig til dels penge, og dels de traditionelle banker og de produkter og services, de tilbyder. Det tillader os at lave én fælles strategi, der gælder for alle vores markeder, så vi fremstår som et brand, der står for positivt engagement i penge uanset marked.”

”Men hvordan du operationaliserer det – din go-to-market strategy – kan selvfølgelig variere lidt i forhold til det enkelte marked afhængig af, om vi taler Norge, Sverige eller Danmark,” tilføjer han. 

Hvad ser du mest frem til i din nye rolle?

”Udover at arbejde med og udvikle Lunar-brandet, så ser jeg meget frem til at connecte med det kreative marketingcommunity i Danmark, Norge og Sverige. Og det er også derfor, at dette interview betyder meget for mig. For jeg ser Norden som en kæmpe ressource for storartet kreativt talent, og jeg vil gerne kippe med flaget og vise, at jeg er her, og at jeg glæder mig til at møde, eller arbejde sammen med, de mange talentfulde kreative, designere og marketingfolk, der findes her.”