Det blev til ni måneder som adm. direktør for Maja Hartmann hos Bright, før hun landede en ny rolle i den danske bureauverden. 

Maja Hartmann har fået ”et tilbud, hun ikke kunne sige nej til” af kommunikationsbureauet Radius. Her får hun ansvaret for den del af Radius, der arbejder med kampagner og branding.

”Jeg har fået et meget spændende job som en del af ledelsen hos et stort, stærkt og anerkendt dansk bureau. Radius lige nu minder mig rigtigt meget om Hjaltelin Stahl i sin storhedstid. Der er 50 ansatte i Radius, så det er en god størrelse, og det er fedt at skulle udvikle det videre,” siger hun til Markedsføring.

”Jeg bliver Director. Med andre ord bliver jeg chef for kampagner, branding og kreativitet på bureauet. Det er en afdeling, hvor der for tre år siden var to medarbejdere, men i dag er der 12 medarbejdere. Vi kan se et massivt potentiale i krydsfeltet mellem reklame og kommunikation, fordi disciplinerne flyder mere og mere sammen.” 

Sagde farvel til “gammel ven

Maja Hartmann blev adm. direktør i Bright efter i en lang årrække at have været en central del af toppen i bureauet Hjaltelin Stahl, der i dag hedder Accenture Song. Dengang fortalte hun Markedsføring, at det var som at sige farvel til en gammel ven at forlade Hjaltelin Stahl.

”En kæmpe beslutning for mig. Men det har været en absolut fantastisk tid i mit liv og den fedeste fornemmelse at være med til at bygge sådan noget op. Det har været meget motiverende at være med til at skabe noget, som blev så stor en succes. Den motivation tager jeg med mig i mit nye job,” sagde hun.

Når hun forlader Bright nu, handler det om, at hun var mere tiltrukket af opgaven hos Radius. 

Hvad har lokket dig derover? 

”Det er et helt vildt spændende job, jeg har fået, hvor jeg bliver en del af ledelsen i et etableret bureau. Det stod også klart for mig hos Bright, at jeg ikke var landet det helt rigtige sted, så derfor er jeg stoppet efter ni måneder. Men jeg er meget stolt af det, vi har lavet på Bright. Jeg vil savne dem helt vildt, og jeg ønsker dem stort held og lykke.” 

Handler det om, at opgaverne som adm. direktør bare ikke var det, du drømte om, og at du savnede at komme tættere på kunderne?

”Nej. Det handler mest af alt om, at jeg har fået det, man kalder et tilbud, man ikke kan sige nej til. Bright er stadig i sin opstartsfase, så der har jeg alt fra at tømme opvaskemaskinen til også at være meget tæt på driften og opgaverne med kunderne.”

Skal lære jobbet at kende

Den første opgave for Maja Hartmann på Radius bliver at lære arbejdspladsen grundigt at kende – og dernæst at definere, hvordan bureauet står skarpest inden for kampagner og kreativitet.

Hvad ser du frem til i det nye job?

”Jeg er startet her mandag, og det bliver virkelig spændende at skulle stå i spidsen for vores kampagner og kreativitet. Jeg skal sørge for, at vi skaber merværdi for kunderne. Bureauet er allerede i fuld gang, vi har tunge kunder som Danske Bank og Arla, og vi har et stærkt team, som jeg skal udvikle mere. Det bliver en virkelig spændende opgave,” siger hun og tilføjer: 

”Radius er vækstet meget og kan vækste meget mere. Og jeg er sikker på, at vi kan blive endnu større på området for kampagner, brand og kreativitet. Radius oplever allerede en stor efterspørgsel.” 

Der er også stor konkurrence blandt bureauerne – er der nogle særlige typer kunder, I skal fokusere på at lande? 

”Vi er bedst, hvor det er svært og har fokus på og virksomheder og organisationer, der arbejder med store og komplekse samfundsmæssige udfordringer. Derfor fastholder Radius sit fokus på store virksomheder og udvalgte store offentlige kunder.”