”I starten var vi egentlig ikke sikre på, om vi bare ville være en periode i udlandet, hvor vi ikke arbejdede, eller om vi rent faktisk ville prøve at bygge en virksomhed op. Vi bestemte at lade lysten drive det og se, hvad der skete.”
Sådan lyder det fra Maja Grønholdt, der sammen med Stefan Landgreve, som hun i dag er gift med, valgte at tage ud i det blå for tre år siden. Begge er 32 år, og sammen driver de virksomheden Hyped Agency og rejser verden rundt, mens de arbejder for deres kunder.
Da Markedsføring taler med dem, er de i Danmark, for som Stefan Landgreve siger:
”Vi elsker dansk sommer og vil ikke miste båndet til vores familier. Så vi er typisk hjemme om sommeren. Måske også i julen. Ellers er vi ude, når det bliver koldt.”
Indtil videre har parret rejst og arbejdet fra blandt andet Malaysia, Thailand, Sri Lanka, Indien, Portugal, Madeira, Azorerne, Italien, Qatar, Grønland og Sydafrika. Og kort efter dette interview går turen til Spanien.

”Det er nu egentlig en familietur. Men det kan da godt være, vi kommer til at hive computeren frem nogle timer.”
Tingene fungerer på Bali
Den første ’nu-gør-vi-det-tur’ gik til Bali. Det var i september 2019.
”Vi rejste ud med en opsparing, der kunne vare i syv måneder, og så ville vi se måned for måned hvordan det gik. Havde vi lyst til at arbejde på denne her måde overhovedet, eller vil vi bare gerne hjem,” siger Maja Grønholdt.
Bali var ’kendte stier’ for de to, som tidligere havde rejst meget, så det blev basen i den første tid.
”Vi havde begge to været på Bali nogle gange, og vi vidste, at der ville være ligesindede, der var i gang med at opbygge en digital nomadetilværelse. Det gav en vis tryghed i starten,” fortæller Maja Grønholdt.
Stefan Landgreve supplerer:
”Og så er Bali bare et godt sted at starte. Der er godt internet og tingene fungerer. Så det var som en slags base for os. Derfra tog vi ture ud til Sri Lanka og Indien, og så tilbage til Bali og ro på igen.”
Fornemmelsen af en base viste sig at være vigtig.
”Man kan godt blive udmattet af at rejse meget. I dag er vi blevet meget bedre til at sige, nu bliver vi et sted i en måned,” siger Stefan Landgreve og Maja Grønholdt uddyber:
”Det er en udvikling, der er kommet i takt med, at vi har fået mere og mere arbejde. Så finder man ud af, hvor hårdt det er at flytte sig hele tiden. Hver gang du flytter dig, kommer alle de lavpraktiske ting: Hvor får jeg internet, hvor kan jeg købe fornødenheder, hvad koster tingene, osv.”

Corona og Denguefeber
Et halvt år efter, at Maja og Stefan tog afsted, ramte corona.
”Det var slemt. Vi havde lige jublet over, at vi endelig tjente flere penge, end vi brugte, og vi kunne begynde at se, at det ville lykkes. Men så rammer pandemien og vores kunder pauser os, nul kroner i indtægt,” fortæller Stefan Landgreve.
Parret endte med at tage hjem til Danmark kort tid efter.
”Det var lidt som om drømmen brast fra den ene uge til den anden. Vi mistede halvt frivilligt også vores hjem, for vi tog fra Bali og efterlod alt. Det var rædsomt. Nu havde vi lige opnået vores drøm, og så så man det hele krakelere. Som om vi blev arbejdsløse og hjemløse inden for 24 timer,” siger Maja Grønholdt.
Siden tog de afsted igen, men corona spøgte fortsat og gav anledning til mange oplevelser.
”Jeg tror vi har brugt omkring tre måneder i karantæne rundt omkring i verden – og i Danmark – så vi har da virkelig villet det,” siger Maja Grønholdt og tilføjer:
”På Sri Lanka testede vi positive og endte med at blive sat ind på et hotelværelse. Jeg var sikker på, vi ikke havde det. Alle på hotellet var jo coronapatienter, og vi ville gerne rejse hjem til Danmark hurtigst muligt, så det var vigtigt for os ikke at blive smittet, mens vi var der. Det var vores klare fornemmelse, at vi havde fået en falsk positiv. Og efter lang kamp fik vi overtalt dem til at lade os teste igen. Vi var negative.”
En omgang Denguefeber, hentet i Indonesien, topper dog listen over ubehageligheder.
”Vi var på Bali og kunne intet. Men vi blev nødt til at arbejde – med lave blodtal og 40 i feber. I de dage tænkte vi ’åh, kunne man bare være lønmodtager.”
Havskildpadder inden jobbet kalder
Med tre års digitalt nomadeliv i bagagen hænger forretningen i dag fint sammen for Maja Grønholdt og Stefan Landgreve.
De har beholdt lejligheden i København, men har ingen bil, ”ikke så meget tøj, og meget få ting til hjemmet”.
Men i de seneste otte måneder har de undladt at tage flere opgaver ind.

”I starten var vores store bekymring, om vi kunne tjene penge nok. Nu er det om vi kan få frihed nok. Det var jo derfor vi rejste ud – for at få friheden,” siger Stefan Landgreve.
Maja Grønholdt uddyber:
”Vi kunne sagtens tjene mere, hvis vi havde lyst til at arbejde 70 timer om ugen. Det har vi ikke. Og for os har det været vigtigt at huske, når det begynder at gå godt business wise, at det jo ikke var for at tjene mange millioner, at vi gjorde det her. Det var for at få friheden og en masse oplevelser i banken.”
På spørgsmålet om, hvilken oplevelse, der så har været den fedeste af dem alle, bliver de begge helt stille.
”Det er svært. Men at trekke i Sumatras jungle og se orangutanger, spækhuggere og safari i Sydafrika, Grønland, isbjergene, de ekstreme naturoplevelser. Det har været noget af det mest fantastiske,” fortæller Stefan Landgreve.
Og så den der frihed:
”Vi har på tre år oplevet mere, end vi ville gøre i et helt liv, levet på mere traditionel vis. Besteget en vulkan om morgenen, arbejdet om eftermiddagen. Været på safari eller ude at svømme med havskildpadder inden arbejde. Det er den slags oplevelser, der driver det for os,” siger Maja Grønholdt.
Hvad har overrasket jer mest undervejs?
”At det er lykkedes. Der var en del, der rynkede på næsen. Mange sagde ’fedt’, men vi vidste godt, at når de gik hjem, så tænkte de: ’Åh de kommer nok hjem igen om seks uger’,” siger Maja Grønholdt.