Det går godt for et af Danmarks ældste og mest kendte bureauer, Nørgård Mikkelsen.

Det fremgår af bureauets dugfriske regnskab for 2020.

Tallene fortæller, at bruttoavancen er vokset til 61,3 millioner kroner, mens resultatet før skat er mere end fordoblet og lander på 6,7 millioner kroner.

 – Fremgangen er først og fremmest resultatet af en imponerende indsats fra bureauets medarbejdere, siger Kasper Kjærsgaard Jensen, adm. direktør, Nørgård Mikkelsen, og tilføjer:

– Det er sket under svære forhold med en stor grad af hjemmearbejde i årets løb, hvor alle medarbejdere har vist stor fleksibilitet og dedikation for at få tingene til at lykkes. 

Kasper Kjærsgaard Jensen, adm. direktør, Nørgård Mikkelsen. Foto: PR.

Også den øgede digitalisering og fokus på e-commerce, der i kølvandet på coronakrisen er kommet yderligere på dagsordenen på tværs af en lang række brancher, har ifølge Kasper Kjærsgaard Jensen givet et ekstra løft.

– Det bidrager til, at vi går ind i 2021 med en stærk ordrebeholdning, siger han. 

Masser af newbizz

Som en direkte følge af corona har bureauet oplevet nedgang hos enkelte kunder.

Men det er mere end opvejet af en væsentlig tilgang af nye kunder og projekter, oplyser Kasper Kjærsgaard Jensen:

– Målt på tilgang af nye kunder er 2020 et af de bedste år i bureauets historie, siger han.

Kasper Kjærsgaard Jensen mener blandt andet fremgangen skyldes nye kompetenceområder i bureauets strategi. Og en kontinuerlig fremgang over de seneste 10 år i branchens imagemåling, MyImage. 

Nørgård Mikkelsen er således i dag med en 6. plads et af de bureauer, som ifølge danske annoncører har det absolut bedste image.

" Målt på tilgang af nye kunder er 2020 et af de bedste år i bureauets historie.
Kasper Kjærsgaard Jensen, adm. direktør, Nørgård Mikkelsen

Med hensyn til nye kompetenceområder peger Kasper Kjærsgaard Jensen især på to ting. At man er slået igennem som Amazon rådgiver, og at man i stigende grad tænker kreativitet og medier sammen.

Endnu mere medierådgivning

– Vi har gennem en årrække bygget en stærk position som rådgiver om Amazon og andre markedspladser, siger Nørgård Mikkelsen-direktøren og tilføjer:

– Som resten af e-commerce vokser Amazon kraftigt. Og med lanceringen i Sverige har danske virksomheder for alvor fået fokus på online markedspladser som mulig salgs- og marketingkanal. Både nationalt og internationalt. 

2020 er således året, hvor Nørgård Mikkelsen, ifølge Kasper Kjærsgaard Jensen har hjulpet flest virksomheder i gang på Amazon. 

Nøgletal for Nørgård Mikkelsen

Mio. kr.                                      2020 / 2019 / 2018

Bruttofortjeneste:                    49,7 / 46,7 / 50,9

Driftsresultat:                           6,7 / 3,4 / 6,8

Årets resultat:                           5,2 / 2,5 / 5,2

Antal medarbejdere (gns):    70 / 74 / 75

Kilde: Cvr.dk og Nørgård Mikkelsen

Dertil kommer, at bureauet i de senere år har bevæget sig mere og mere ind på medie-området.

– Vi har altid arbejdet med medierådgivning. Men vi har satset mere og mere på det i de senere år. Og i dag arbejder vi med en 100 procent integreret løsning, hvor data, media og kreativitet er tænkt og udviklet sammen, siger Kasper Kjærsgaard Jensen.

Han oplyser i den forbindelse, at Nørgård Mikkelsen er vokset med mere end 30 procent i bruttoavance på denne del af forretningen. 

Vækst i hovedstaden

Dertil kommer, at Nørgård Mikkelsens afdeling i København har haft et rigtig godt år.

Her er forretningen vokset med næsten 50 procent oplyser Kasper Kjærsgaard Jensen: 

– Vi har i over 15 år haft en solid forretning i København, men i 2020 har kunderne for alvor har fået øjnene op for os, siger han.

Københavner-kontoret har konkret haft tilgang af flere nye kunder, herunder bl.a. Schneider Electric, Alumeco og IDA, ligesom man har landet nye projekter for Landbrug & Fødevarer. 

Og de positive takter fortsætter:

– Vi er kommet godt i gang med 2021, og oplever at flere kunder nu for alvor ser frem mod tiden efter corona, siger Kasper Kjærsgaard Jensen.