”Jeg har knoklet på uden stop i over 20 år. Så nu jeg tager en pause, hvor jeg vil give mig selv tid til lige at stoppe op og mærke efter, om jeg er på rette hylde.”

Sådan lyder det fra Kathrine Werling, der efter seks år som marketingchef i Netto og Basalt i Salling Group, har valgt at opsige sin stilling og tage en karrierepause.

”Corona-tiden har gjort mig mere opmærksom på, hvad jeg bruger min tid på. Og jeg har gennem mange år brugt rigtig meget tid på mit arbejde. Og selvom jeg har været i en fantastisk virksomhed, hvor jeg har lært enormt meget, har jeg også spurgt mig selv, om det nødvendigvis er det, som jeg skal resten af mit liv,” siger 44-årige Kathrine Werling.

Seneste udgave af mediet Markedsførings podcast, Indsigten, har sat fokus på tendensen karrierepauser. Du kan høre episoden “Karriere på pause” her.

Arbejde har fyldt for meget

Kathrine Werling har en datter på fire år, og hun stopper blandt andet op for at kunne fokusere mere på sin familie.

”Jeg har ikke lyst til at gå på kompromis med min familie. Og det er jo selvfølgelig med til at påvirke et familieliv derhjemme, når man arbejder så meget, at det begynder at overskygge det,” siger hun.

Karriere på pause

Mediet Markedsføring sætter i en serie fokus på branchefolk, der har valgt at trykke pause på deres karriere – og har taget eller er undervejs i en karrierepause.

Podcasten Indsigten satte i sidste uge fokus på fænomenet i episoden “Karriere på pause”.

Beslutningen om at sige sit job op har været 6-7 måneder undervejs. De første overvejelser udsprang af, at hun følte en ubalance mellem sit arbejds- og familieliv

”Jeg kunne føle mig udbrændt og havde svært ved at mærke mig selv. Men jeg elsker jo mit arbejde og mit fag, men jeg kunne mærke, at jeg længtes efter en mere ’normal’ balance mellem privatliv og arbejdsliv,” siger hun og tilføjer:

“Desuden var jeg kommet dertil, hvor jeg følte, at jeg fagligt ikke længere kunne flytte mig ift. en branche og produkter. Det er passionen og ønsket om hele tiden at udvikle sig selv, der har været en drivende kraft for mig – den følelse havde jeg ikke længere for fødevarer og discount.”

Kathrine Werling understreger, at dagligvarehandlen og især discount er en højdynamisk branche, hvor man hele tiden skal agere på, hvad konkurrenterne gør, og hvordan markedssituationen ser ud.

“Det er et konstant pres, og det kan være hårdt at være i.”

Føler du ikke, du kunne være der nok for din datter på grund af dit arbejde?

”Jeg synes, det har været svært. Det må jeg være ærlig at sige. Det med at være mor samtidig med at køre karriere. Familieliv derhjemme men også vores øvrige familie derudover er meget vigtigt for mig. Og jeg synes, mit arbejde har fyldt rigtig meget i forhold til at have tid til det.”

Fra fortid til fremtid

Når Kathrine Werling kigger tilbage på sine seks år som marketingchef i Salling Group, er der en ting, som hun er særlig stolt af.

”Vores repositionering af Netto som brand. At finde tilbage til det unikke, der ligger i hele Netto- DNA’et, hvor man både taler ind i pris, men samtidig har den her kækhed og frækhed, som altid har været kendetegnet Netto,” siger hun.

" For mig handler det om at stoppe op og mærke ordentlig efter.
Kathrine Werling, Marketingchef på vej på karrierepause

Men hvad hvis du kigger frem, er det så et område du allerede nu ved, at du drømmer om at arbejde med eller prøve dig af i?

”Jeg har jo allerede gjort mig en masse tanker, og det eneste jeg er helt afklaret med er, at det ikke skal have med discount at gøre. Det er et afsluttet kapitel,” siger Kathrine Werling.

Hun fortsætter:

”Brancher med BtC-kunder er fortsat mit kerneområde, og der sker en masse spændende i det marked. Der er nye måder at handle ind på, forbrugeradfærd der hele tiden flytter sig – og en kæmpe udvikling i digitale platforme. Om det er hos en virksomhed, eller om jeg vil prøve at afsøge det at være selvstændig, er noget som jeg er nysgerrig på.”

Vil gerne blive “utålmodig”

Kathrine Werling understreger, at det er vigtigt, at hende karrierepause ikke bliver en pseudo-pause.

”Når jeg kalder det en pause, så det er jo en reel pause. For hvis jeg bare ville have et nyt arbejde, så kunne jeg jo nok bare gå ud og finde et. For mig handler det om at stoppe op og mærke ordentlig efter.”

Hvor lang tid forestiller du dig, at din karrierepause kommer til at vare?

”Jeg har ikke noget skarpt mål om at lande nyt job i 2023. Om det så bliver til januar, februar, marts eller april næste år, ja, det jeg ved jeg ærlig talt ikke. Men jeg vil gerne give tid til mig selv, at jeg også kommer til kede mig – og komme helt derned i gear. Og også gerne komme steder hen, hvor jeg bliver lidt utålmodig.”

Hvorfor er det godt, hvis du bliver utålmodig?

“Når jeg begynder at mærke utålmodigheden, så er det tegn på, at jeg er klar til et nyt kapitel i mit arbejdsliv. Men hvornår det kommer, ja, det er selvfølgelig svært at vide nu”.

Hvad glæder du dig mest til at have tid til, som du ikke plejer at have tid til, når du er i arbejde?

”Friheden. En periode hvor jeg kan styre min tid og prioritere min tid selv. En tid hvor der er ikke nogen, der skal diktere, hvor jeg er.”