Mediet Markedsføring er i usædvanligt god gænge. Mediet har flere og mere tilfredse læsere, både på nettet og på print.

Men nu skal Markedsføring finde en ny chefredaktør. Andreas Marckmann Andreassen forlader nemlig redaktionen efter halvandet år, da han har fået nyt job og skal lede et af Danmarks største fagmedier, Fagbladet Folkeskolen. Her skal han både være ansv. chefredaktør og adm. direktør.

”Det har været et fantastisk privilegium at have ansvaret for mediet Markedsføring. Det er et vigtigt medie med en stærk historie. Branchen fortjener et uafhængigt journalistisk medie, som både nysgerrigt og kritisk kan skubbe til udviklingen og tage de svære emner op,” siger Andreas Marckmann Andreassen.

Markedsføring vandt Anders Bordings Mediepris i september for den grundlæggende relancering på alle platforme, der er sket det seneste halvandet år, siden Andreas Marckmann Andreassen tiltrådte som chefredaktør.

Det var første gang, Markedsføring vandt prisen siden 1989.

”Mediet Markedsføring er branchens talerør indadtil og udadtil, og helt centralt for branchen og Dansk Markedsføring. Det er en imponerende udvikling, mediet har gennemgået de seneste år, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Andreas for et fantastisk samarbejde. Jeg ønsker ham alt det bedste i hans nye rolle,” siger adm. direktør i Dansk Markedsføring, Thomas Wahl.

“Jeg efterlader et medie i absolut topform”

Både magasinet og hjemmesiden er relanceret i form og indhold. Mediet har indført nye nyhedskriterier og en ny journalistisk kultur med mere fokus på emner som arbejdsliv og etik. Og der er indledt et nyt samarbejde med de andre branchemedier i Sverige og Norge.

Resultaterne er markante. På et år er andelen, som læser magasinet jævnligt, hævet fra 24 til 60 procent. Der er markant flere og mere tilfredse brugere på alle kanaler. For et år siden oplevede 42 procent, at mediet Markedsføring var ”vigtigt” eller ”meget vigtigt” for at være medlem af Dansk Markedsføring. I seneste måling er tallet 68 procent.

”Jeg efterlader et medie i absolut topform. Det har været fantastisk at se, at kvalitetsjournalistik betaler sig. Mediet er i trygge hænder hos en gennemført dejlig redaktion, som jeg er ked af at sige farvel til,” siger Andreas Marckmann Andreassen.

Nu skal Dansk Markedsføring finde en ny chefredaktør til mediet, som er udkommet siden 1927. Der vil komme et jobopslag på markedsforing.dk en af de nærmeste dage.

Fagbladet Folkeskolen er et journalistisk uafhængigt medie om folkeskolen, som er ejet af Danmarks Lærerforening sammen med Stibo Complete..

Andreas Marckmann Andreassen tiltræder hos Fagbladet Folkeskolen 1. januar 2023.