For to år siden slog Mindshare dørene op for sit kontor i Aarhus

”Mindshare åbner fremtidens bureau i Aarhus,” lød det fra Mindshare selv. Åbningen blev også beskrevet som en ”offensiv”, der skulle lanceres i vest.

Men nu har Mindshare besluttet sig for at lukke ned for kontoret i Aarhus igen og opsige de seks medarbejdere på kontoret. Det fortæller Anders Christiansen, der stod i spidsen for Aarhus-kontoret, til mediet Markedsføring.

”Det korte af det lange er, at ledelsen i Mindshare i København og GroupM har valgt at samle indsatsen derovre. Det er en større strategisk beslutning, som de har truffet for at kunne tilbyde et samlet set stærkere setup ud fra KBH. ”

”Det er en del af en strategisk beslutning, som ikke er isoleret til Aarhus. Det betyder også, at kontoret i Aarhus lukker ned, og at de seks medarbejdere herovre er opsagt.”

Hvordan har du det med det?

“Jeg har det OK. Vi har haft tid til at vende os til det. Vi fik beskeden i slutningen af april. Det er ligesom med et parforhold. Vi har indset, at vi gerne vil noget forskelligt, så vi går fra hinanden, imens vi stadig er gode venner,” siger Anders Christiansen.

Fra Nino Cardell, COO i Mindshare København, lyder det, at man lukker kontoret, fordi markedet er aftagende.

“Vi startede stærkt op i Aarhus. Men markedet er for øjeblikket aftagende, og væksten stilner af, så vi fokuserer i København og sikrer, at alle kunder får en god overdragelse. Det vigtigste for os, udover kunderne, er at hjælpe vores folk rigtigt godt videre. Det sidder jeg og arbejder på. De skal have en god mulighed for at komme videre.”

Hvad gør I konkret?

“Vi snakker med de enkelte og finder en løsning for dem. Vi har nogle superstærke bureauer i Wavemaker og Mediacom i GroupM i Århus, og det kunne være, at de manglede kompetencer der. Vi orienterer også dem og hører, om der er nogen fra teamet i Aarhus, de kan bruge eller hjælpe godt videre.”

Stolt af arbejdet

Tanken med Mindshare i Aarhus var, at det skulle være et mindre og meget fleksibelt bureau, der både arbejdede med PR, strategi og kreativitet.

Anders Christiansens oplevelse er, at det lykkedes at skabe et bureau i Aarhus, som kørte godt.

“Jeg synes først og fremmest, at vi kan være stolte over, at vi har skabt et godt og økonomisk rentabelt bureau på to år. Og mange af vores kunder har været kede af, at vi lukker. Nogle synes, det er ærgerligt, og det synes vi også selv. Vi har hygget os og er glade for det, vi har opnået,” siger Anders Christiansen.

“Jeg vil gerne takke de mennesker, der har været med på rejsen. Det er vigtigt for mig at sige, at vi alle kan se tilbage på vores arbejde med stolthed. Udover en fin økonomi har vi også haft et højt niveau med stor kundetilfredshed. Så jeg slutter med en god mavefornemmelse.”

Ifølge Anders Christiansen afvikler bureauet sine aktiviteter i Aarhus frem mod sommerferien, hvor bureauet lukker ned.

“Tidsplanen er herfra, at vi stiller og roligt lukker kontoret ned frem mod sommerferien, og så skal vi alle ud og søge nyt arbejde,” siger Anders Christiansen.

COO Nino Cardell forklarer, at lukningen ikke er et tegn på problemer hos Mindshare.

“Det handler om, at mediemarkedet er udfordret i øjeblikket. Så det er en beslutning, vi har taget i den forbindelse. Til trods for, at det er gået godt i de andre år, og væksten har været været opadgående i bureauet i Aarhus. Der skal lyde stor ros til hele holdet i Aarhus for at have bygget kontoret op.”

Så det handler ikke om, at det står skidt til i Mindshare?

“Det er ikke et tegn på, at det går skidt. Det går faktisk ret godt. Vi laver hele tiden investeringer og prøver ting af, og det har vi også forsøgt her. Der er ikke noget, vi ville gøre om.”