I forbindelse med en nordisk bureau pitch er McCann Copehagen valgt som strategisk og kreativt bureau for en stribe Nestlé-brands på det danske marked.

Det oplyser bureauet til Markedsføring i en mail, hvor det fremgår, at man fremover skal varetage ”alle kommunikationsstrategiske og kreative opgaver på tværs af alle Néstles brands i Danmark .”

Undtaget er dog Nespresso og Nescafe, som fortsat varetages af Publicis.

De brands, der er tale om, er blandt andre chokolade-mærkerne Kit-Kat, After Eight og Smarties, dyremads-mærket Purina, babymads-mærket Nan, Starbucks-produkterne og morgenmadsbrandet Cheerios.

Ifølge Tobias Smidth-Fibiger, Group CEO, Nordics, McCann, så går opgaven i første omgang ud på at være strategisk og kreativ sparringspartner i forhold til brand- og positioneringsopgaver på tværs af de forskellige brands. Herunder også udvikling af eksempelvis kampagner, packaging og design.

Tobias Smidth-Fibiger, Group CEO, Nordics, McCann. Foto: PR

Om valget af McCann Copenhagen siger Søren Mohr, Nordic Media Manager i mailen, at man har lagt vægt på bureauets ”stærke strategiske indsigt, store erfaring med at binde kommunikationen sammen på tværs af kunderejsen og ikke mindst det høje kreative niveau.” 

Oprydning i bureau-samarbejder

Nestlés valg af McCann Copenhagen kommer i forlængelse af, at fødevaregiganten for nylig også satte Mediacom Beyond Advertising (MBA) i spidsen for sit nye, nordiske content-studio.

Et ikke uvant makkerpar, da MBA efterhånden gennem 10 år har hjulpet den schweiziske fødevaregigant med kommunikation på flere brands.

Dengang lød det fra MBA, at Nestlé var i gang med at ”rydde op” i bureau-samarbejderne på tværs af Norden og konsolidere med færre partnerskaber.

Og det er også tilfældet her. Tobias Smidth-Fibiger siger til Markedsføring, at der tilsvarende er udvalgt ét bureauer på hver af de øvrige nordiske markeder, men at det kun er i Danmark, at valget er faldet på McCann.

Og han glæder sig naturligt nok over det nye samarbejde.

”Nestlé er jo en nestor inden for FMCG og har nogle fantastiske brands, og vi glæder os utroligt meget til at være med til at præge disse på tværs af de forskellige kategorier og fortælle de mange gode historier,” siger han. 

Parterne oplyser ikke konkrete KPI’er eller budget.