Midt i en global papirkrise melder Netto og Lidl sig nu på banen med tiltag, der skal mindske mængden af tilbuddsaviser.

Netto-direktør, Michael Løve, skriver på LinkedIn:

”I næste uge dropper vi at trykke og omdele 1,3 millioner tilbudsaviser i Netto, Salling Group.”

Han erkender, at ”tilbudsavisen er det klart det mest effektive medie, vi har i dagligvarehandlen”, men, at Netto nu vil eksperimentere. Også af hensyn til klimaet. Og på grund af papirpriserne.

”Eksperimentet sker selvfølgelig også i lyset af, at tilbudsaviserne ikke er særligt klimavenlige, og at prisen på at trykke og distribuere dem er høj og stigende,” skriver han på LinkedIn.

“Mon ikke de er tilbage ugen efter?”

Fra Coop lyder reaktionen på LinkedIn fra Par Thau, Coop Danmarks koncerndirektør, at Coop for to år siden droppede omdelingen af tilbudsaviserne i Dagli’Brugsen.

Og at selskabet i samme moment ”opfordrede klimaminister Dan Jørgensen til at lave fælles regler for alle supermarkeder”,

“Danskerne handler på tilbudsaviserne, så der er brug for politisk handling, hvis vi skal skåne miljøet,” skrev han videre.

Coop-chefen kommenterer Netto-direktørens udmelding således: ”Det er et skridt i den rigtige retning. Men mon ikke de er tilbage på gaden ugen efter?”

Per Thau henviser i øvrigt til koncernens egen måling fra januar 2020, som viser, at ”danskerne er klar til at afskaffe dem”.

Lidl følger trop

Det er dog ikke kun de to store danske detailkæder, der rører på sig – også Lidl meddeler i dag, at selskabet skruer ned for papirreklamer.

I en pressemeddelelse oplyser kæden, at ”det er slut med den trykte Lidl-tilbudsavis i København”. 

Kæden har ”på baggrund af en omfattende test foretaget tilbage i efteråret 2021 besluttet, at københavnerne ikke længere automatisk modtager den trykte tilbudsavis,” hedder det i meddelelsen.

Det drejer sig i første omgang om mere end 162.500 husstande i København, oplyses det.

Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl, siger om beslutningen:

”Vi ser, at flere og flere vælger den trykte tilbudsavis fra og i stedet for bruger digitale løsninger som vores kundeapp Lidl-Plus. Det er vi glade for – og derfor er vi også trygge ved beslutningen, selvom vi naturligvis også fremover følger udviklingen og kundernes reaktion nøje”.

Tidligere har også blandt andre Silvan fjernet de trykte tilbudsaviser.

Allerede i oktober 2020 meddelte kæden, at man har udfaset trykte tilbudsaviser, hvilket ifølge Silvan selv sparer cirka 134.000 kilometer papir om året.

Elgiganten har også udfaset den fysiske tilbudsavis.