Bureauet Nørgaard Mikkelsen har netop præsenteret et nyt regnskab med million-fremgang.

Før skat voksede bureauets årsresultat fra 6,7 mio. kr. til 8,4 mio. kr. Og samtidig voksede bureauets bruttoavance fra 61,3 til 63,2 mio. kr. Efter skat var fremgangen fra 5,19 til 6,54 mio. kr.

“Vi er både rigtigt glade og rigtigt stolte,” siger CEO i Nørgaard Mikkelsen, Kasper Kjærsgaard Jensen, til Markedsføring og oplyser, at bureauet for tredje år i træk har slået rekord i antal nye kunder.

“Det er ingen hemmelighed, at Nørgaard Mikkelsen over en årrække har været igennem en transformation på forretningen, hvor vi nu står et rigtigt godt sted og er rustet til fremtiden. Vi har udvidet kompetence-paletten markant i bureauet, og vi har også etableret et full scale-mediebureau. Vi har skruet op for data, og vi har også lavet en stor Amazon-satsning, som går rigtigt godt. Og så har vores afdeling i København for alvor fået fat,” siger han og tilføjer:

“Markedet synes at have fået øjnene op for det kontor, og det gør det alt andet lige nemmere både at få tilgang af de rette talenter og at lande kunder på det københavnske marked.”

En bredere kundegruppe

Derudover, peger Kasper Kjærsgaard Jensen på, har Nørgaard Mikkelsen også skruet op for B2B i sin forretning, ligesom bureauet generelt også har udvidet kunde-porteføljen markant.

“Sidst men ikke mindst er vores forretning blev mere diversificeret på tværs af brancher. For mange år siden var Nørgaard kendt i den store verden som et fødevare- og detailbureau, men i dag er vi lige så store på finans og hele det professionelle marked,” siger han.

Udover den finansielle fremgang har Nørgaard Mikkelsen også haft et år med image-fremgang. My Image Bureau-analysen for 2022 viste, at Nørgaard Mikkelsen på den samlede liste over kendskab til landets bureauer var rykket fra en syvendeplads i 2021 til en fjerdeplads i 2022.

Nøgletal Nørgaard Mikkelsen

2021

Bruttofortjeneste: 51.589
Bruttoavance: 63.288
Driftsresultat: 8.430
Årets resultat efter skat: 6.542
Gennemsnitligt antal medarbejdere: 65

2020

Bruttofortjeneste: 49.732
Bruttoavance: 61.301
Driftsresultat: 6.699
Årets resultat efter skat: 5.195
Gennemsnitligt antal medarbejdere: 70

Usikkerhed for de ansatte under corona

Det har dog heller ikke været lutter lagkage i bureauet de sidste par år, fortæller Kasper Kjærsgaard Jensen. Særligt corona har skabt en udfordring i forhold til arbejdsmiljø, som har været vigtigt at tage hånd om, siger han.

Hvad har det sværeste været som leder af bureauet det seneste år?

“At der har været en vis usikkerhed. Lige da corona ramte for to år siden, havde vi en følelse af, at tæppet blev revet væk under os. Vi havde en masse fremskridt og en stor sikkerhed, som blev fjernet. Men det vendte sig heldigvis hurtigt i vores branche, og forudsigeligheden og trygheden vendte tilbage,” siger direktøren og tilføjer:

“Så på trods af de hårde op- og nedlukninger er det forretningsmæssigt gået godt. Det, der egentligt har været det hårdeste, har været det menneskelige. Vi vil gerne skabe tryghed for vores kolleger, og vi er en vi-kultur. Mennesker er sociale dyr, så ikke at kunne være sammen og sidde hjemme har betydet, at det har været svært at have en føling med, hvordan kollegerne har det menneskeligt. Det har krævet meget af alle. Vi har et fælles ansvar for at passe på hinanden, og det synes jeg, at alle mine kolleger har gjort helt fantastisk.”

Bureauets årsregnskab viser også en samlet nedgang i antal medarbejdere. Hvor der ved sidste års regnskabsafslutning var 70 ansatte, er der ved afslutning af dette årsregnskab i alt 65 ansatte i bureauet.