App Pulse er navnet på en undersøgelse, som marketingbureauet I Love Mobile og app-bureauet Shape netop er udkommet med.
Resultaterne i undersøgelsen, som er baseret på 3000 personer, der har testet 150 danske apps ud fra en række parametre, viser, at der er en app, der tydeligt vurderes som den bedste danske app på markedet af de adspurgte danskere.
”MobilePay leverer på alt det, man forventer af en moderne betalings-app. Det er nemt, det er hurtigt, det er sikkert, og næsten alle bruger app’en. Vi er faktisk ikke overraskede over, at MobilePay løber med hæderen,” lyder det i en pressemeddelelse fra Niels Forsberg, der er partner i mobilbureauet I Love Mobile.
I undersøgelsen er svarene omregnet til at App Pulse-score, der går fra 1-100, og her lander MobilePay som top-scorer med en score på 84,6. foran Kørekortet og Mofibo, der har en score på henholdsvis 82,0 og 81,3.
App Pulse giver også et indblik i populariteten af apps, og den viser at MobilePay-app’en samtidig er en af de mest populære danske app. 91 procent af danskerne har således MobilePay på deres mobiler, hvilket kun overgået af NemID app’en, som 95,9 procent i undersøgelsen har installeret på telefonen.
Top 10 mobil apps i DK
(Plads og App Pulse-Score)´
- MobilePay 84,6
- Kørekortet 82,0
- Mofibo 81,3
- Podimo 80,1
- Jyske Bank 79,6
- Spar Nord 79,3
- AL-Bank 79,2
- Kemiluppen 79,0
- Spotify 78,5
- Google Maps 78,4
Kilde: App Pulse
Danskerne glade for bank-apps
App Pulse undersøgelsen af Danmarks viser, at den kategori af app, som danskerne er mest positive overfor, er bank og betalings-apps.
Disse dominerer i top-20 over apps, som opleves at have størst nytteværdi.
”Det er tydeligt, at den hurtige adgang til at ordne bankforretninger og betale via mobilen er blevet en fast etableret vane blandt danskerne. Vi ser, at convenience er en voksende kritisk driver for at skabe og fastholde positive relationer med brugerne. Her leverer bankerne til fulde på det behov,” siger Villads Riber Mink, Commercial Director for Shape, i meddelelsen, hvor han uddyber:
”Samtidig ser vi, at social media apps nok er meget populære og af mange benyttes intensivt. Men det er bare ikke de apps, der er tættest på vores hjerter og mere fundamentale behov som mennesker. Elskede apps skal først og fremmest gøre hverdagen og bestemte gøremål nemmere.”
Blandt andre apps, der klarer sig godt i toppen, er især podcast, streaming og såkaldte utility apps, der har en bestemt funktion, for eksempel Kørekortet, Min læge og Google Maps.
Værdibaserede apps skiller sig ud
Andre apps, der skiller sig positivt ud i undersøgelsen, er blandt andet Too Good To Go, der forener fødevarer, ansvarlighed og pengepung. Deres app får 77,7 i App Pulse score.
Green Mobility og eTilbudsavisen er andre højt scorende apps med klare værdibaserede formål.
Om App Pulse undersøgelsen
App Pulse undersøgelsen er gennemført af marketingbureauet I Love Mobile og app-bureauet Shape
I alt 3000 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-70 år har deltaget i studiet, hvori over 150 apps er blevet vurderet af brugerne ud fra kategorierne: tilfredshed, design, brugeroplevelse, relevans, in-app kommunikation samt værditilførsel.
For at kunne identificere den app, danskerne mener er den bedste app, har man lavet en App Pulse-score på baggrund af flere spørgsmål, som udtrykker den samlede tilfredshed, relevans og nytteværdi en app repræsenterer.
Rundt omkring App Pulse scoren er der en række emner, hvor I Love Mobile gennem statistisk modellering har identificeret hvilke emner, der er mest vigtige i forhold til at forklare brugertilfredshed med apps.
Kilde: I Love Mobile og Shape
I bunden af App Pulsefeltet ligger overvejende retail-apps. Her er det, ifølge Niels Forsberg, især på relevans, indhold og kommunikation, at virksomhederne bag de testede apps scorer lavt.
”Der er en del retail-brands, der ikke får nok ud af deres app satsning, og interessant nok er det især på kommunikation og oplevet værditilførsel, at det halter,” siger han..
Lav tillid til sociale medier
Hvad angår tillid til apps, er det social media-platformene, der slås mest med at overbevise forbrugerne om, at de er til at stole på.
En tendens, Niels Forsberg mener, hænger meget sammen med usikkerheden om, hvordan persondata forvaltes af de store udenlandske tech-selskaber.
”Vi ved godt Facebook, TikTok og andre social media platforme udnytter vores persondata til at målrette annoncer og indhold, derfor ligger der nok en naturlig portion skepsis over for platformene.”
Men, fortsætter han:
”Tilsyneladende har det for det store flertals vegne ingen praktisk betydning, da vi alligevel bruger disse apps hver eneste dag – oftest mange gange i løbet af dagen. Vi er villige til at afgive persondata, så længe vi føler vi får noget igen, og på det punkt leverer de sociale medier både underholdning og digitalt samvær.”