Min første tid som CEO hos Mindshare har jeg brugt på at holde én-til-én-samtaler med alle medarbejdere og få deres perspektiv på, hvad der virker, hvor vi bliver udfordret, og hvor vi skal hen i fremtiden. I 23 år var Martin Rasmussen CEO, og han har skabt en arv, som vi skal holde fast i og bygge videre på. Men kulturen har brug for at blive genstartet.
Min profil er i tech og innovation. Jeg har været mange forskellige steder, så jeg er en generalist, der forstår bredden. Og så tror jeg, at jeg er ansat for mit mod til at turde træffe de svære valg.
Omvendt kan jeg blive udfordret på min utålmodighed. Fordi jeg synes, at alt er interessant, får jeg sat gang i mange projekter. Når fremdriften ikke er der, kan jeg blive utålmodig. Jeg skal huske på at give organisationen ro og sikre mig, at den store maskine kan følge med. Og så skal jeg ikke ødelægge noget, der virker.
Blåbog:
CEO for Mindshare Danmark siden august 2023.
Har tidligere arbejdet hos Meta, Danske Bank, Hjaltelin Stahl, Wibroe, Duckert & Partners og Carat.
Blev cand.mag i medievidenskab fra Aarhus Universitet i 2005.
43 år, født i Dronninglund, Nordjylland, og bor i dag på Frederiksberg med sin mand Jacob samt børnene Sofia og Elliot på henholdsvis 10 og 7 år.
Bruger meget tid på at bygge Lego. Da hun stoppede hos Danske Bank, fik hun et Lego-sæt, hvor bankboksen leder ind til et vaskeri med hentydning til bankens hvidvaske-skandale i Estland.
Holdleder for sin søns fodboldhold.
Hvis man kigger på mit CV, er jeg kommet til steder, der har været i modvind. Det skyldes nok, at jeg i en ekstrem grad er drevet af udfordringer. Der skal være en opgave, hvor jeg kan se, hvad jeg skal, og hvad jeg kan bruges til. Behovet for at løse noget motiverer mig. Og det må ikke være for nemt.
Efter Danske Bank tog jeg til Meta, og det var lige efter Cambridge Analytica-skandalen. Jeg skulle virkelig forklare, hvorfor jeg valgte det. Men det var en spændende udfordring at arbejde med en platform, der er en del af hverdagen for over tre milliarder mennesker, og sikre, at vores annoncører brugte den.
Det vigtigste, jeg lærte ved Meta, var at sige nej og give mig selv fokus. Hos Meta var alt muligt, og jeg oplevede, at jeg satte mange projekter i gang, jeg ikke altid fik fulgt til dørs. Jeg lærte laser-fokus og at vælge til og fra. Som samfund uddannes vores unge mennesker til at køre processer og holde møder frem for at tænke og træffe valg.
Og så lærte jeg at tage tid for mig selv. Jeg insisterer på at have silent reflection-tid, hvor jeg kan sidde og tænke. Der kan jeg ikke forstyrres eller bookes til møder. Jeg har også en hjemmearbejdsdag, hvor jeg kan træne og hente mine børn. Det er vigtigt at lægge det hele væk og bruge tiden på at tænke i stedet.
De næste par år bliver vanvittigt svære for mediebureauerne, men der er også stort potentiale, hvis man forstår og udnytter det. Forholdet mellem mediebureauer og kunder er som et ægteskab. Reklamebureauet er den sjove date. Det er shiny og lækkert. Men for mediebureauerne er der en del eksekvering og drift, der bliver hverdag og rugbrød. Der er meget praktik. Og i den praktik glemmer de at udvikle sig sammen.
Det er passé at snakke om digitalt versus ikke-digitalt. Vi skal snakke mere om substansen. Hvordan skaber vi relevans og reklamer, som folk gider bruge tid på? Det gør vi blandt andet ved at balancere personaliseringen og målretningen. Vi skal ikke snakke om, hvad vi kan gøre med data, men hvad der er rigtigt for brandet. Vi kan se, at når først folk forstår, at de giver deres data for mere relevante reklamer og målrettede services, så vil de. Men de gider ikke bare give til en stor tech-virksomhed. Og så har jeg altid en sætning i hovedet: “Don’t be creepy”.
Jeg har et par grundprincipper, der dækker over den strategiske retning, som Mindshare skal følge fremover. Det første er, at vi er et mediebureau. I flere år har vi trukket os fra bureauanalyser, fordi vi ikke ville være i kategorien mediebureauer, vi ville være et integreret bureau. Vi skal tilbage til at anerkende, at vi grundlæggende er et mediebureau. Det skal være cool at være mediebureau igen.
Og så skal vi gentænke vores rolle. Vi er strategiske rådgivere, der er ekstremt dygtige til medier og kreativitet, og vi skal genfinde stoltheden i den rolle. Vi skal være dygtige til at rådgive kunderne, omstille det til løsninger, og så er det måske andre, der skal producere dem.
Medier er det mest fantastiske i verden. Medier er ikke excelark med en medieplan, det er en forlængelse af mennesket. Det er fedt, og det har man glemt. Vi skal være på forkant af teknologi og innovation.