Fire mediebureauer fra henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Finland lancerer nu en tværnordisk bureau-koalition, der skal give annoncører et alternativ til de globale bureaukoncerner.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Navnet på det nordiske samarbejde er INN, Independent Nordic Network, og det består af fire uafhængige bureauer: Calibrate i Danmark, HowCom i Sverige, TRY Opt i Norge og NØRR3 i Finland.

Vi følte, at der var brug for et reelt alternativ til det nordiske mediebureauprodukt, som i dag præger markedet og hovedsageligt består af de nordiske repræsentanter fra de fire store globale bureaukoncerner,” skriver Heinrich Thomsen på en mail til Markedsføring om baggrunden for beslutningen.

Han tilføjer:

”Vi er klar over, at vi med INN ikke er de første i branchen til at tilbyde en nordisk mediebureauløsning. Men mine +20 år i branchen og mit samarbejde med rigtig mange nordiske annoncører siger mig, at vi med vores set-up kan tilbyde de nordiske annoncører et både interessant og relevant alternativt.”

Skal aldrig være global

De fire bureauer har alle udmærket sig med fremtrædende placeringer i bureau-målinger i deres respektive lande, skriver de i pressemeddelelsen.

NØRR3 i Finland og HowCom I Sverige er rangeret som nr. 1 i årets bureau af analysehuset Regi, TRY Opt i Norge er årets mediebureau i Byråprofil – og herhjemme er Calibrate er rangeret som nr. 1 i Danmark på målepunktet ’uvildig og transparent’ i MyImage Bureau 2023.

" Vi tror på, at vi med vores lokale afsæt kan tilbyde annoncørerne fleksibilitet og følelsen af at være en prioriteret kunde.
Heinrich Thomsen, CEO, Calibrate

Men hvad er det, INN kan tilbyde, som de andre ikke kan?

”Først og fremmest har vi alle fire den samme 100 procent transparente og objektive tilgang til det at drive et mediebureau. Det drejer sig både om, at vi ikke ejer egne media, hvordan vi tjener vores penge og vores objektivitet,” skriver Heinrich Thomsen.

Han understreger, at man ’aldrig skal være en stor global bureaugruppe’.

”Vi tror på, at vi med vores lokale afsæt kan tilbyde annoncørerne fleksibilitet og følelsen af at være en prioriteret kunde, der modtager et både ordentligt og fagligt bureauprodukt – uanset størrelsen på det nordiske marketingbudget.” 

INN beskæftiger samlet flere end 160 medarbejdere med base i Stockholm, Oslo, København og Helsinki.

Bureausamarbejdet kommer til at håndtere en samlet medievolumen på mere end 130 millioner euro – svarende til knapt en milliard danske kroner – i 2023.