Den danske økonomi er på vej ind i en kriseperiode, der kan ramme marketing hårdt.

Og det kan man mærke ude i marketingafdelingerne og hos branchens kommercielt ansvarlige. Sådan lyder det også fra Alexandra Maruszewicz, der er Chief Commercial Officer hos Group Online. Hun har derfor nu startet et netværk i Dansk Markedsføring sammen med Thomas Lyngsfeldt, der har samme rolle hos Dentsu Danmark MSL. 

”Vi mener, der er brug for nogen at sparre med, som også sidder og ser på markedet, men de behøver ikke have præcis de samme problematikker som os,” siger Alexandra Maruszewicz, som tilføjer: 

”Thomas og jeg er begge kommercielt ansvarlige, og det er et ekstremt bredt område. Det kan handle om alt fra optimering af de timer, vi bruger på kunderne, til hvilke produkter man skal tilbyde. Men det kan også være praktiske ting som prisstrategier, eller hvordan vi håndterer nedgangen i markedet, som vi alle forventer kommer sammen med en lavkonjunktur,” siger hun. 

Et fortroligt rum

Alexandra Maruszewicz understreger, at der ikke er tale om et salgsnetværk. 

”Vi arbejder med brands og positionering, som passer rigtigt godt ind i Dansk Markedsføring. Vi har også et ansvar over salg, men det er ikke et salgsnetværk. Det er et kommercielt netværk,” siger hun og tilføjer, at hun ikke kunne finde et lignende netværk i markedet – og derfor besluttede hende og Thomas Lyngsfeldt sig for selv at tage initiativ til et. 

”Vi blev enige om, at når vi ikke kunne finde et netværk, måtte vi lave det selv,” siger hun. 

”Jeg håber selv på, at jeg kan få sparring og inspiration ud af netværket. Og det kan også være et sted at vende konkrete tiltag, man har på vej. Hvis vi kan få skabt den fortrolighed, det kræver, så kan vi få feedback fra nogen, der står i de samme sko, som man bare ikke kan få på samme måde andre steder i virksomheden eller hos sin CEO, der også har 10 andre fokusområder,” siger netværkslederen. 

Hvorfor er der brug for den sparring?

”Som ansvarlig for et område, så er det vores job at blive bedre og spille vores virksomheder bedre. For at de kan udvikle sig, skal vi også udvikle os. Og det er der, min motivation kommer fra. Vi har i Group Online også brug for at sparre med andre virksomheder for at blive bedre,” siger Alexandra Maruszewicz.

Hun håber på at få stor tilslutning til netværket og understreger, at det ikke er forbeholdt dem, der sidder på bureau – tværtimod.

”Vi er meget interesserede i mangfodlighed, for det er ikke et netværk for salgsdirektører. Alle kommercielle roller vil være relevante,” siger hun.