Reklame- og marketingbranchen kan spille en markant rolle i at sætte kul på indsamlingerne og den humanitære støtte til fordel for Ukraine.

Sådan lyder det fra Anja Nordstrøm Klett, der er partnerskabschef i Røde Kors, efter flere store danske virksomheder og også reklame- og marketingbureauer er begyndt at samle ind og donere til humanitære formål i forbindelse med krigen i landet.

”Det er klart, at jo mere kreative, budskaberne er, og jo bedre de rammer og mobiliserer folk, som gerne vil støtte, desto større bliver hjælpen. De skal bruge deres kreative superkræfter til at lave materiale, kommunikation og engagere sig til gavn for de mennesker, der er i nød lige nu. Det kan gøre en klar forskel,” siger hun.

Flere initiativer i reklame og marketing

Og der er et massivt ønske om at hjælpe de ramte af krigen hos danske virksomheder. Eksempelvis har Lego, Lundbeck og Coop meldt sig på banen med donationer.

Også i reklame og marketing er der støtte: Bureauejer Nicolai Rossen har doneret én procent at sit overskud til humanitær hjælp til Ukraine og opfordret andre virksomheder og bureauer til at gøre det samme.

Bureauet e-Types har også startet en indsamling til nødhjælp, imens Adjust og Step har hjulpet Unicef med at få stablet en lynkampagne på benene, som allerede nu har ført til donationer på et millionbeløb.

”Vi mærker lige nu, at det er rigtigt mange, der vil gøre noget – også store og små virksomheder. Og det er fantastisk,” siger Anja Nordstrøm Klett om den store interesse for at hjælpe.

Det lyder dog også, blandt andet i TV 2, at der nu er sendt så meget tøj og andet nødhjælp ned til grænsen mellem Polen og Ukraine, at netop det er ved at kamme over.

Men hvad er egentlig det rette at gøre, hvis man som virksomhed gerne vil hjælpe? Og hvad skal du lade være med? Her giver Anja Nordstrøm sine fem bedste råd.

#1 Støt økonomisk 

”Det, der virkelig er brug for, er økonomisk støtte. Det er penge, vi bruger direkte til nødhjælp i Ukraine. Der er stor interesse for at donere tøj eller tæpper til Ukraine med mange private initiativer, men i Røde Kors prioriterer vi at sende og uddele det absolut nødvendige udstyr som medicin, hospitalsudstyr og nødhjælp, som lever op til humanitære standarder, og som vi køber i nærområderne eller i landet. Alene det at sortere tøj og andre ting, der doneres, er en massiv opgave. Vi bruger hellere ressourcerne på at nå ud med den rette nødhjælp til de børn og voksne, der har mest brug for det. Så at donere økonomisk er det absolut mest effektive, man kan gøre.”

#2 Brug jeres kreative kræfter til at skabe opbakning 

”Du kan godt bruge dine kreative kernekompetencer. Der er stor kreativitet generelt lige nu, og der blive lavet medarbejderindsamlinger flere steder. Nogle laver kampagner, nogle donerer et overskud fra et produktsalg, og andre igen laver kundeindsamlinger. Har du konkrete idéer eller forslag, er du også velkommen til at henvende dig direkte til os.” 

#3 Start indsamlinger 

”Det er rigtigt fint at starte indsamlinger – det er en nem og tilgængelig måde for mange at engagere sig på. Du kan som virksomhed bruge din store sociale medie-platforme og kommunikationskanaler til netop det. Og har du en stor medarbejderskare, kan du også engagere dem. Det kan også være, at du som virksomheder laver et opråb i dit netværk til andre store virksomheder for at samle støtte og opmærksomhed”.

#4 Giv til Genbrug 

”Har du produkter, eller vil du selv samle produkter ind til hjælp, så giv det til genbrug i Danmark. På den måde kan du være sikker på, at tingene bliver taget hånd om og kommer til gavn igen. Så bliver det solgt i Danmark, og overskuddet går til at hjælpe børn og voksne i nød. Vi opfordrer ikke til selv at samle ting sammen og tage af sted. Én ting er at komme ned med det, men hvad så? Så skal du være klar på, hvem der tager imod det, og hvordan det kommer ud til dem, der har brug for hjælpen i Ukraine”  

#5 Søg rådgivning hos professionelle organisationer 

”Jeg opfordrer til at tage fat i os eller andre nødhjælpsorganisationer, inden man sætter gang i indsamlingsinitiativer. Vi har stor erfaring med det og kan også hjælpe med tekniske indsamlingskanaler, der gør det nemt at engagere sig. Det kan være en god idé, inden man sætter sine initiativer i søen. Vi er professionelle og har god erfaring i, hvad der kan engagere danskerne og hvad der er brug for, så ukrainerne får den bedste hjælp”.