Kunde & Co indtager igen i år en overbevisende førsteplads på listen over de bureauer, som danske annoncører kender bedst.

Det viser 2022-udgaven af MyImage Bureau, der er produceret af MyResearch.

Analysen er gennemført blandt 884 annoncører, og 89 procent af dem svarer, at de mindst kender navnet Kunde & Co. 

Næst efter følger igen i år mediabureauet Carat med en kendskabsgrad på 80 procent, mens &Co. rykker ind på en tredjeplads med 77 procent. 

Tredjepladsen deles dog med Hjaltelin Stahl, som også opnår en kendskabsgrad på 77 procent i årets analyse.

Overordnet tegner sig et billede, der minder om de foregående års analyser.

Artiklen fortsætter under tabellen.

Kilde: MyResearch.

De mest kendte bureauer er reklamebureauerne, der tegner sig for syv ud af 10 pladser i Top 10 på totalkendskab. De sidste tre pladser nappes af tre mediabureauer. 

Tre digitale i højdespringer-top 5

Til gengæld skal man helt ned på en 16. plads for at finde det digitale bureau, der har det højeste totalkendskab.

Det drejer sig om Valtech, der kan mønstre en samlet kendskabsgrad på 58 procent.

”De digitale bureauer halter stadig noget bagud på kendskabet blandt annoncørerne,” siger Mogens Østergaard, adm. direktør i MyResearch, der står bag analyserne.

Han tilføjer:

”Det billede har vi set i en årrække. Men vi kan til gengæld se, at der er overvægt af digitale bureauer på listen over årets højdespringere.” 

Og der ligger et reelt potentiale i at arbejde med kendskabet, som de digitale bureauer burde kunne udnytte, mener han.

Artiklen fortsætter under tabellen.

Kilde: MyResearch.

”Vi kan se, at flere digitale bureauer faktisk gør en aktiv indsat for at løfte kendskabet. Og det kan godt betale sig,” siger han og uddyber:

”Et højt kendskab kan bidrage til større pitch-interesse blandt annoncørerne. Men her handler det dog i højere grad om det kvalificerede kendskab mere end blot at kunne genkende navnet.”

Kvalificeret kendskab øger præference 

Og apropos kvalificeret kendskab, så har MyResearch i år også opgjort netop det – kaldet Top 2-kendskabet – og det giver en lidt anden topliste end totalkendskabet.

Om MyImage Bureau 2022

MyImage Bureau gennemføres af MyResearch og har til formål at belyse annoncørernes syn på de danske reklame-, medie- og digitale bureauer

Undersøgelsen gennemføres i år for 14. år i træk

I 2022-analysen bedømmer 884 marketingansvarlige i alt 63 bureauer, fordelt på 26 reklamebureauer, 24 digitale bureauer og 13 mediebureauer.

Analysen gennemføres online og afdækker kendskab, tilfredshed, og præference – samt image på en række kvalitative parametre.

Data er indsamlet online i uge 40-46 2021.

Kilde: MyResearch

I toppen huserer dog stadig Kunde & Co på førstepladsen og Carat på andenpladsen – som her deles med årets samlede vinder af imageanalysen blandt mediabureauerne, OMD.

Men fordelingen blandt bureautyper bliver anderledes, når listen opgøres som kvalificeret kendskab.

Altså hvis man kun regner svarene ”kender indgående” og ”kender godt” med.

Blandt andet optræder der flere mediabureauer på listen, når den opgøres på denne måde, hvilket ifølge Mogens Østergaard skyldes, at mediabureau-markedet er ”mindre fragmenteret”.

Og at flere af de annoncører, der kender mediabureauerne, kender dem godt.

”Kendskabet til et navn alene har meget lille betydning for et brand, når man taler om B2B, som tilfældet er her,” siger Mogens Østergaard og uddyber:

”At man kender noget af navn, kan måske have betydning for et FMCG-brand. Som hvis man har hørt om et nyt produkt og står i supermarkedet og tænker: ’Det vil jeg da lige prøve’”.

”Men når det gælder bureauer, eller andre B2B så er det det kvalificerede kendskab, der flytter noget. Det er der, vi kan se, at præferencen og lysten til at invitere med i pitch øges markant.”

Kilde: MyResearch.