20 millioner kroner. Næsten så meget ramte Snapchat ved siden af deres målsatte omsætning i tredje kvartal. Og ifølge det sociale medie skyldes det delvist Apples App Tracking System, der giver brugeren mere kontrol over deres data. Det skriver tech-mediet The Verge.

Softwareopdateringen, der blev frigivet i april, krævede, at alle brugere proaktivt tilvalgte annoncesporing på tværs af apps og websteder. Og surprise, surprise: det var der mange, der ikke ønskede.

Ændringen har gjort det sværere for apps og annoncører at fortælle, hvornår annonceringen virker. Ser de potentielle kunder reklamerne? Og ender de med at købe noget?

Ifølge Jeremi Gorman, Snaps chief business officer, forventer selskabet, at det vil påvirke virksomheden i næste kvartal og siger, at omsætningen vil blive betydeligt hæmmet.

“Vi har kæmpet med brancheændringer i måden, hvorpå annoncer målrettes, optimeres og måles på iOS, hvilket påvirkede vores forretning mere, end vi havde forventet,” sagde Jeremi Gorman til The Verge.

Fremover forsøger Snapchat at arbejde udenom iOS-ændringerne ved at skabe sit eget alternative værktøj for annoncører.

Snart fremlægger både Twitter og Facebook deres kvartalsregnskaber. Her forventes det, at særligt Facebook bliver ramt på pengepungen, skriver The Verge.