65 procent. Så stor en del af marketing-mails fra virksomheder ryger i spam.

Det viser en ny undersøgelse lavet af email-marketing-virksomheden Skytek, der har gennemgået marketingtech fra 511 danske virksomheder henover sommeren.

Og det viser, at der er et markant potentiale for at forbedre marketing-indsatsen via email, siger rådgiver i Skytek, Jens Sonnenborg, til Markedsføring.

”Det er både et stort problem. Men der er også et kæmpe potentiale for at blive bedre,” siger Jens Sonnenborg.

”Det er spild af potentiale, mandetimer, tid og penge, at du begår tekniske fejl i din kampagneproces. Der er et stort potentiale for bedre at nå kunderne og publikum med dine budskaber. Og hvis du gør det rigtigt, forhøjer det oven i hatten også din datasikkerhed. Du når flere kunder, du får mere ud af dine kampagner. Der er kun gevinster ved at gøre det rigtigt.”

Koster på bunden

Undersøgelsen viser også, at 70 procent af danske virksomheders email-marketing-systemer ikke lever op til de guidelines, der er for systemerne. Med andre ord: Fejl i opsætningen af email-kampagner kan i sidste ende koste på bunden hos danske virksomheder.

”Marketingfolk har for stor tillid til deres online email-platforme. Man sætter dem i gang og tænker: Så er der styr på det. Og det er også et godt værktøj til at se åbningsrater og hvor mange, der klikker. Det er en god feedback. Men udfordringen er, at mange ikke får resultaterne så højt op, som de burde, fordi de laver tekniske fejl i opsætningen,” siger Jens Sonnenborg.

”Vi kan se, at størstedelen ikke har implenteret deres email-teknologi korrekt. Det er meget teknisk at forklare, hvad det præcis er, de gør galt. Men det betyder, at de ikke får de resultater, de kunne. Der er med andre ord et stort potentiale for forbedring,” siger han.

Alarmerende

Jens Sonnenborg kalder fejlene for ”alarmerende”. Han opfordrer derfor danske virksomheder til at gå deres brug af email til marketing grundigt efter i sømmene:

”Det handler primært om at kigge lidt dybere i vejledningerne for, hvordan virksomhedernes marketingsystemer egentlig skal bruges. Om at benytte de muligheder der eksisterer på området. Gør man det, er der alle muligheder for, at den gennemsnitlige danske virksomheds digitale marketingindsats vil blive forbedret markant,” lyder det i en opfølgende pressemeddelelse sendt af Skytek til Markedsføring.

Rettet 30/09-23 kl. 09.32: Jens Sonnenborgs titel er rettet fra adm. direktør til rådgiver.