Næst efter postevand er rugbrød det, danskerne savner allermest, når de er på ferie i udlandet. 

Det viser en ny undersøgelse, gennemført via Spies’ internetbaserede rejsepanel, og den indsigt har nu resulteret i et samarbejde mellem Spies og brødfabrikanten Schulstad – med det formål at komme afsavnet til livs med et glimt i øjet. 

Det oplyser Advice, som er bureauet bag ’Nødskiven’, som den lille pakke rugbrød er døbt, til Markedsføring på en mail.

Idéen opstod dog først hos Schulstad fortæller Anne Sofie Snoer, marketingchef hos Schulstad, i mailen.

”Vi havde en hypotese om, at mange danskere savner rugbrød, når de tager afsted på ferien. Nogle nøjes ikke bare med at savne det, men pakker kufferten med brød for at kunne stille rugbrødssulten,” skriver hun og uddyber:

”Derfor rakte vi ud til Spies, som efter de selv havde trykprøvet hypotesen i en undersøgelse i deres rejsepanel, heldigvis sagde ja til at være vores samarbejdspartner på denne kampagne.”

Takker ofte nej til samarbejder

Hos Spies får man løbende henvendelser fra brands, der ønsker at samarbejde, og ofte takker rejsegiganten nej.

”Men her gav det virkelig mening,” skriver Maria Byskov, Brand Manager hos Spies, i mailen og uddyber:

”To hæderkronede brands går sammen om en sjov produktidé, der viser vi begge er i øjenhøjde med danskerne – og faktisk kan give dem en hjælpende hånd på vores ferier.” 

Maria Byskov oplyser, at 5.800 gæster deltog i rejseselskabets internetpanel, og rugbrød kom ud som den fødevare, de savner allermest, når de er på ferie. 

Med kreativ hjælp fra bureauet Advice er idé og panelsvar nu blevet til ’Nødskiven’ – et stykke frisk, vakuumpakket rugbrød, som udvalgte Spies-gæster kan hive frem når rugbrødstrangen overmander dem.

Nordjyderne savner rugbrød mest

’Nødskiven’ bliver uddelt til et lille udvalg af Spies-gæster i Aalborg Lufthavn på en af de store rejsedage i starten af juli, oplyser parterne. 

Lufthavnen er valgt fordi nordjyderne, ifølge rejsepanelets data, er dem, der savner rugbrød allermest på ferien. 

Hos Advice skriver Morten Hershøj, Director Branding & Marketing, til Markedsføring, at ’Nødskiven’ i første omgang er “en sjov PR-ignition, der skal understrege indsigten”.

”Men samarbejdet har klart åbnet døre til endnu flere potentielle samarbejder mellem Schulstad og Spies,” tilføjer han.

Produktidéen bakkes lige nu også op af en større kampagne fra Schulstad og Advice, der også handler om savnet til rugbrød, mens man er på ferie. 

Se en af kampagnefilmene herunder.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger