Gennem 30 år har Stephanie Illgner siddet i globale og regionale marketingroller hos blandt andre Coca-Cola, Royal Unibrew og senest Carlsberg Group.

For nylig forlod hun, efter næsten syv år, sin stilling som Global Marketing Director Brews & Beyond hos Carlsberg til fordel for den lille producent af alkoholfri drinks, ISH, hvor hun er ny marketingchef.

Vi spurgte hende hvorfor, hun valgte at skifte.

”Da jeg blev kontaktet af en headhunter, tænkte jeg også først: Det er alt for småt til mig. Men da jeg så, hvad ISH kan, blev jeg bidt af ideen. Jeg går fra en meget stor virksomhed til en meget lille. Fra en meget gammel virksomhed til en meget ung. Men jeg ser en spændende udfordring i at sætte mine erfaringer i spil i en ung virksomhed. Det tiltaler mig også, at vi som lille virksomhed kan være mere agile. Der er ikke så meget bureaukrati, ikke så mange afstemningsprocesser, som der ofte er i store virksomheder. Vi kan nemmere prøve nye ting af.” 

Hvorfor vil du gerne arbejde med alkoholfri drinks? 

”Alkoholfri drinks tapper ind i en meget stor trend. Måske endda en af de største forbrugertrends, vi ser lige nu, nemlig sundhed. En af dem er moderation, som man kalder det, altså mindre sukker og mindre alkohol. Men de fleste forbrugere ønsker ikke at give afkald på smagen. ISH kan noget, der kan blive rigtig stort.” 

Er det anderledes at markedsføre end alkohol? 

”Ofte vil det være de samme øjeblikke, vi taler ind i. Øjeblikke, hvor mennesker mødes, men hvor nogle så bare ikke kan eller ønsker at drikke alkohol. Grundlæggende mener jeg, det drejer sig om det samme, nemlig at forstå forbrugerne og deres behov. Især de sidste tre år hos Carlsberg arbejdede jeg meget med forbrugerindsigter og trends. Jeg føler mig i den grad på hjemmebane.” 

Er det sværere? 

”Både og. Hvis man markedsfører alkoholfri produkter, slipper man i de fleste markeder for en række restriktioner. Omvendt er det en kategori, som ikke er så kendt endnu, og for ISH’s vedkommende et brand, som ikke er så kendt. Så man har ikke den samme gennemslagskraft fra starten.” 

Hvilke værdier betyder mest for dig i dit arbejdsliv? 

”Samarbejdet med mine kollegaer. Det er også vigtigt for mig, at der gives plads til forskellighed. Og at man bruger forskellighed som styrke. Der tales meget om diversitet og inklusion i dag, og det har faktisk en kæmpe betydning for mig. Og tillid. Man skal være åben og stole på hinanden. For mig fungerer de teams, hvor man også kan vise nogle svagheder, bedst. Det betyder, at man stoler på hinanden, hjælper hinanden og støtter hinanden. Og føler sig tryg.” 

Hvad er din stærkeste side, og hvordan kan du bruge det i dit arbejde? 

”At jeg er meget social. Og empatisk. Jeg er god til samarbejde med andre, og jeg synes, jeg er god til at videregive mine erfaringer og på den måde gøre mit team dygtigere.” 

Hvad er din svageste side, og hvordan arbejder du med det? 

”Jeg har tidligere nok været for ’flink’. Men jeg har lært at sige min mening meget klart, have gennemslagskraft og vise, hvor grænserne går. Så det er noget, jeg har arbejdet med, og jeg er helt klart blevet bedre til at sætte foden ned, når det er nødvendigt.” 

Har du begået fejl i din karriere, som du har lært af? 

”Ja, selvfølgelig. Og det skal der være plads til, for ellers kan man ikke forny sig. På et tidspunkt, hvor jeg arbejdede med innovationer hos Carlsberg, kom der en amerikansk trend med ’hard seltzers’, en drik med alkohol og frugtsmag og færre kalorier. Der undervurderede jeg og andre nok de smagspræferencer, vi har i Europa, så det blev ikke en kæmpesucces. Det lærte mig, at man ikke skal satse alt for stort med det samme. Og at man ikke altid bare kan duplikere en succes.” 

Hvad gør dig glad for at tage på arbejde? 

”At skabe resultater og succeser. Og især at være sammen med vidt forskellige mennesker. I Carlsberg arbejdede jeg på et tidspunkt med lokale ølmærker i hele verden. Det var noget af de bedste år af min karriere, fordi jeg kom rundt i verden og lærte forskellige kulturer at kende. Det var en gave.” 

Hvad kan ødelægge din arbejdsdag? 

”At en kollega ikke er ærlig eller har en skjult dagsorden. Og hvis der går for meget politik i den. Sådan noget kan jeg slet ikke have med at gøre. Jeg er selv meget ærlig og ligefrem, synes jeg, og uærlighed gør mig meget frustreret. Men jeg har lært, at det er bedst at tale direkte om det og også spørge ind til, hvordan den anden har det.” 

Hvad er den vigtigste opgave for dig i det kommende år? 

”At bygge brandet endnu mere op med en tydelig position. Det er et marked, hvor der kommer til at ske rigtig meget. Vi er aktive i tæt på 20 markeder, og der kommer næsten dagligt nye forespørgsler ind.”